Webhosting

billigste webhotel

Hvis du leder efter bedste og billigste webhosting samt billigste webhotel, er du kommet til det rigtige sted. Og det uanset om du er helt ny på markedet og for første gang skal finde et webhotel. Eller du er mere erfaren og er ude efter en ny hosting leverandør til at afløse den, du allerede har.

"Hosting" kommer af ordet “host” ,som betyder “vært”

For at hjælpe dig med at finde den rigtige webhosting har vi selv afprøvet alle de leverandører, vi anmelder og anbefaler – både de danske og udenlandske. Nogle er meget lette at gå til, og andre kræver, at man har lidt mere teknisk forstand eller ikke har noget imod at kaste sig ud i det. Her må du selv vurdere, hvad du ønsker.

Vores favorit webhotel

Der er mange gode webhoteller og hosting i Danmark, men vi har klart en favorit. Det er danske Unoeuro, og de har helt fantastiske tilbud på webhoteller, hosting etc.

Alle anmeldelserne på tager udgangspunkt I pris, ydeevne, diskplads, kundeservice og nemhed at gå til. Især det sidste er vigtigt for mange nye brugere, der endnu ikke har nogen teknisk erfaring.

Uanset om du vil oprette en personlig hjemmeside/blog eller website for et firma, skal du have et hosting udbyder, du kan stole på. Du skal have god værdi for pengene, hurtigt kundeservice og den hastighed og diskplads, du har brug for. Her forsøger vi at guide dig, for der er selvfølgelig en sammenhæng mellem pris og det, du får.

Hvordan vælger du den bedste Webhosting leverandør?

Hvis du ikke vælger den rigtige webhosting kan din succes online blive af kort varighed. Derfor skal du ikke blot vælge en tilfældig leverandør, men sætte dig grundigt ind i tingene og finde ud af hvad dine behov er og hvilken leverandør, der bedst matcher disse.

Der er rigtigt mange leverandører på banen, der alle gerne vil have din forretning, så hvordan finder du ud af, hvilken du skal vælge? Start med at tænke over de følgende faktorer.

Tekniske specifikationer

Det første du skal vurdere, når du skal vælge et webhotel er behovet for diskplads og båndbredde. Hvis din hjemmeside indeholder masser af billeder, programmer, videoer, pdf’er og kommer til at bestå af mange sider skal den have en del diskplads. Som regel har de fleste webhoteller dog masser af diskplads.

Forventer du også at der kommer mange besøgende til din hjemmeside skal den også have godt med båndbredde, så de mange besøgende oplever en hurtig hjemmeside.

Hvis din webside er mere simpel og enkel og måske ikke vil trække så mange besøgende, så kan du gå efter en mindre webhosting konto med færre Gb harddsk og mindre båndbredde. Du skal også tænke på at din webhosting skal passe til det, du ønsker at køre på den.

Ligesom en PC eller Mac har en server et operativ system og det er ikke nemt at skifte, når først du har valgt. Som regel står valget mellem en Microsoft eller en Linux/Unix server. Så find ud af, hvad dit CMS eller andre programmer har brug for.

Oppetid og tilgængelighed er kritiske faktorer, du også skal overveje. Mange reklamerer med 99,9% oppetid, men i praksis kan det være vanskeligt at opnå. Og det er ikke altid at det de skriver svarer til de faktiske omstændigheder.

Sikkerhed og backup er også væsentlige parametre, når du skal vælge webhosting. Leverandøren skal have gode sikkerhedsforanstaltninger som firewalls og sikker brugeridentifikation.

Endvidere skal der være en fornuftig backup-løsning, så du altid kan få din hjemmeside replaceret, hvis uheldet skulle være ude. Har du en hjemmeside, der ikke opdateres så ofte kan du måske nøjes med ugentlig backup, men driver du en webshop med kritiske data skal du som minimum have daglig backup.

Få en fornemmelse af pris og værdi

Nogle vælger webhosting alene baseret på prisen. Det er ikke altid den bedste strategi, selv om prisen naturligvis skal tages i betragtning. Men de bedste leverandører tilbyder prismuligheder, der kan ramme de flestes budget. Og i mange tilfælde kan du spare penge, hvis du tegner en aftale for en længere periode.

Du skal også tænke over, om du kan vokse med din løsning. Det er fint, hvis du finder en plan, der passer til dine nuværende behov, men hvad når din website vokser og får mere trafik? Passer den så også? Det er ikke altid lige nemt at flytte til et andet webhosting firma og en gang imellem kan det endda være svært bare at flytte til en ny plan hos en eksisterende leverandør. En lav pris er fin – men vær sikker på at du kan vokse.

Du skal også tænke over antallet af e-mail adresser, du kan have på din webhosting plan. Lige nu tænker du måske at 1 eller 5 er fint, men udvider du, kan du få brug for flere og så er det rart at kunne udvide. E-mails er ikke så vigtig for nogle, men meget kritisk for andre.

Undersøg support og kundeservice

Selv om du er ekspert i at oprette hjemmesider er det rart at vide, at hjælpen ikke er langt væk, hvis noget går galt. I Danmark er det meget forskelligt, hvor meget support, der ydes og hvordan. Nogle har kun faste åbningstider på hverdage mens andre tilbyder 24/7 support, så du også kan komme i kontakt om natten eller i weekenden.

Det bedste er naturligvis at du kan kontakte dit webhosting firma på den måde, du foretrækker – altså f.eks. via email, telefon eller online chat. Men det er langt fra alle, der tilbyder dette.

Igen må du vurdere hvad dit behov er. Hvis du kan vente med at få løst et problem til dagen efter (eller efter weekenden), så behøver du ikke den store support. Men er din website forretningskritisk, så har du nok brug for 24/7 service. Og kan du bedst lide at ringe – så vælg en leverandør, der tilbyder denne kundeservice.

Tjek også om der er nogen form for garanti eller fortrydelsesret – det kan være du får brug for det.

Se efter alt det andet

Diskplads, båndbredde og oppetid er naturligvis vigtig men en god webhosting plan indeholder mange andre gode ting, som du også bør kigge efter. Hvis du ikke er den store tekniske haj er det rart at have en såkaldt ”1-klik installation” af mange af de gængse OpenSource systemer, der findes. F.eks. WordPress eller en Magento-shop. Webhosting firmaer der kun tilbyder deres eget system til opdatering af hjemmesider skal du dog passe på. Her kan du blive meget låst.

Det er nogle af de mange faktorer, du skal overveje, når du køber webhosting. Og tro mig – det er bedst, at du bruger lidt tid på at finde den rigtige leverandør, som du bliver tilfreds med i længden.

Udbydere

Neden for har vi listet Danmarks bedste hosting og webhotel udbydere. Fælles for alle udbyderne er, at de har været på markedet i mange år, og de gør det rigtig godt.

Dandomain

DanDomain blev stiftet i 1999 af Jesper Aggerholm, Ken Boye og Ronnie Bach Nielsen, der  alle fortsat indgår i den daglige drift. Jan Berg er Adm. Direktør. Jan Berg er 46 år og tiltrådte som direktør for DanDomain  i 2010. Jan Berg kom fra en stilling som Executive Consultant hos Datagraf A/S

DanDomain ligger i Randers og har 39 ansatte og ca. 75.000 kunder, fortrinsvis små og mellemstore virksomheder. DanDomain er en af Danmarks førende leverandører af hosting-løsninger og e-handels-løsninger til webshops. Dandomain er desuden Danmarks største domæneregistrator med mere end 300.000 domæner registreret.

DanDomain A/S er en 100 % danskejet virksomhed med speciale i professionelle internetløsninger. DanDomain A/S har siden starten opbygget en særdeles solid forretning omkring rådgivning og implementering af internetløsninger bredt til dansk erhvervsliv, det offentlige, foreninger og private kunder.

DanDomain er på forkant med, hvad der er teknologisk muligt, og har en stærk profil på såvel egne produkter som på Microsoft-produkter. DanDomain tilbyder løsninger, som bidrager individuelt til vækst og udvikling for virksomheder, og organisationer uanset størrelse og formål – og altid med sikkerhed på alle fronter i fokus.

DanDomain fokuserer meget på sikkerheden, det udspringer fra det topsikrede, underjordiske serverrum, hvor DanDomain overvåger, beskytter og plejer kundernes internet, og det er nerven i DanDomain´s kommunikation.

DanDomain er blandt andet kåret som gazellevirksomhed af Dagbladet Børsens i 2009 for 5. år i træk. Blevet tildelt AAA-kreditværdighed (triple A) af Soliditet A/S – for den højeste kreditværdighed. Microsoft Gold Certified Partner.

DanDomain lancerede i Januar 2011 som de første i Danmark en hosting-løsning, hvor kunderne selv kan skrue op og ned for kapaciteten afhængigt af det aktuelle behov. Samtidig betaler man kun for den kapacitet, man reelt har brug for.

Løsningen hedder WebCloud.

Med DanDomain´s nye WebCloud løsning kan man selv online skrue op eller ned for kapaciteten for ens hjemmeside samtidig med, at man kender prisen. Desuden betaler virksomheden kun for det, man her og nu har brug for. WebCould bruger den såkaldte cloud-teknologi, hvor man kan tildele og tilpasse pladsen til de enkelte kunder, der deler de samme server-ressourcer.

One.com

Siden stiftelsen af One.com.dk i 2002  har firmaet været i konstant vækst og har i dag mere end 700.000 kunder i 149 lande. One.com har 120 medarbejdere, og en sund og stærk økonomi. Visionen hos One.com har, helt fra starten været, at tilbyde et simpelt, fleksibelt og brugervenligt produkt for både nybegynderen og den professionelle bruger.

Der er placeret både udviklings- og supportafdelinger i Dubai og Danmark, og One.com yder i dag support på dansk, engelsk, tysk, hollandsk, fransk, norsk, svensk og italiensk. One.com´s supportafdelinger besvarer månedligt mere end 90.000 henvendelser.One.com sørger for, at kravene til sikker, alsidig og brugervenlig web hosting opfyldes uden tillæg eller ekstra omkostninger for kunderne.One.com er én af de større  Internet hosting udbydere i DK.

Alle løsninger hos One.com webhotel indeholder fri trafik og et ubegrænset antal e-mail-adresser på eget domæne. Desuden har alle One.com´s kunder mulighed for blandt andet Foto Galleri, blog, hjemmesideprogram og meget mere.

One.com stiller alle ydelser til rådighed for kunderne fra starten af, så som mail hosting og website hosting med fotogalleri, blog, PHP, MySQL samt gratis support døgnet rundt, 365 dage om året. Det giver kunderne adgang til en produktsammensætning, hvor behovet for serverplads er det eneste der skal overvejes ved valg af abonnement.

Ved at gøre produktet sikkert og overskueligt har One.com gjort valget af web host nemt – for såvel den tekniske som den ikke-tekniske bruger.

One.com har en  oppe tid på 99,99 % over 979 dage.

For at være konkurrencedygtige, både overfor private som erhvervskunder, har One.com registreret selskaber i Danmark, Dubai og England, og derudover har One.com salgskontorer i Tyskland og Holland.

One.com´s afdeling i Dubai er placeret i Dubai Internet City. Dubai Internet City er den ideelle placering for innovative virksomheder, da den giver mulighed for viden, sparring og samarbejde med tusindvis af andre it-virksomheder.

ScanNet

ScanNet blev startet tilbage i 1995 og er dermed en af de ældste aktører på IT-markedet. ScanNet beskæftiger sig med en lang række produktområder som blandt  andet:

 • Kommerciel webhosting
 • Serverhosting
 • Domæneregistrering
 • Shopping-systemer
 • Databaseløsninger
 • CMS-systemer
 • Betalingsløsninger
 • ERP-integration.

ScanNet er ikke blandt de billigste, når det gælder hosting, men kvaliteten er i top. ScanNets serverrum er sikret på alle tænkelige måder, og deres hardware er “state of the art”. Kvaliteten hos ScanNet sikrer en maksimal oppetid, vil altid være at foretrække frem for at kunne spare nogle få kroner om måneden.

Udover at kvaliteten og dermed oppetiden er i top hos ScanNet, lige så er deres support. Mandag - fredag kan du få telefonisk support fra 07.00 - 19.00. Mandag - søndag kan du fange ScanNet på mail fra 08.00 - 21.00, hvilket er ganske enestående inden for hosting branchen.

Surftown

Surftown A/S er en af Danmarks største hosting virksomheder, og også en af de mere kontroversielle af slagsen. Surftown A/S består af 50 ansatte .Surftown A/S leverer webhoteller, domæner og komplementære produkter til både privatkunder, foreninger og virksomheder. Siden lanceringen i 2003 har Surftown A/S oplevet en stor vækst.

De første år konkurreredes der på lige vilkår med resten af branchen. I 2011, har det  nye Surftown A/S gennemgået en omfattende renovering. Væk med den flossede forretningsmoral og de forhadte bindings perioder. Der er indført rigtige trafikgrænser. Kunder med højt ressourceforbrug kontaktes for en løsning frem for uvarslet lukning. Prismærkning helt efter bogen og 30 dages fuld fortrydelsesret. I dag kan Surftown A/S fremvise en kundebase på mere end 100.000 kunder og 150.000 domæner.

Surftown Virtual Private Server – VPS

Surftown Virtual Private Server kan opgraderes, efterhånden som antallet af besøgende vokser. Det sker helt uden nedetid, og kunden styrer selv det hele via kontrolpanelet.

Surftowns teknikere varetager både drift og overvågning af kundens hardware, som er placeret på IBM BladeCenter-servere med Intel Xeon Quad-Core processorer med mindst 32 GB RAM,og der er fuld redundans gennem hele infrastrukturen.

Med en Surftown Virtual Private Server leveres en topmoderne hardware med en fantastisk performance. Surftown Virtual Private Server kan være oppe at køre inden for en time.

Fordele ved Surftown Virtual Private Server:

 • Fuld adgang (root)
 • Effektiv virtualisering med Virtuozzo
 • Topmoderne hardware
 • Enkel installation af applikationer
 • Fuld redundans
 • 3+ niveau skalerbarhed
 • Enkel administration med Power Panel.

I en omfattende test af 20 danske og svenske webhoteller udført af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön (svarer til Tænk i Danmark), blev Surftown A/S kåret til testvinder.

Surftown A/S er godkendt registrator hos DK-Hostmaster, Stiftelsen for Internetinfrastruktur og Eurid samt partner med eNom på internationale domæner. Registreringen er automatiseret og sker døgnet rundt, hvilket sikrer en professionel og fejlfri håndtering af dine domæner.

Unoeuro

UnoEuro vil gerne tilbyde kunderne mulighed for at få et velfungerende website til en god pris. UnoEuro ´s mål er, at det skal være enkelt og gennemskueligt at have et website, både for private og for virksomheder.

UnoEuro ´s  servere er placeret hos Zitcom A/S i Danmark. Serverrummet er nyt og moderne med køling, brandsikring, UPS nødstrøm, diesel generator, døgnovervågning af servere, services og fysiske omgivelser, kraftig firewall og ikke mindst redundant 10 GBit fiber-forbindelse leveret af TDC Internet og Telia.

UnoEuro er Microsoft Gold Certified Partner og kan derfor levere stabil og fuldført ASP hosting på Windows 2003 og 2008 Webservere. UnoEuro leverer også PHP løsninger på kraftige og optimerede Linux Servere, begge  dele for at sikre en god oplevelse for kunderne.

UnoEuro ´s   DNS-administration indeholder mange funktioner og bliver løbende opdateret og udvidet. Via UnoEuro ´s  kontrolpanel kan kunderne hurtigt og nemt vedligeholde hundrevis af domæner på samme tid.

UnoEuro tilbyder tre forskellige størrelser webhoteller – Bronze – Sølv og Guld, og hoster derudover også Domæner.

UnoEuro tilbyder Online Backup. Med Online Backup, er det slut med at bekymre sig om backup. Man kan oprette en automatisk backup, så der altid findes en kopi af  data i UnoEuro ´s topsikrede datacenter. Det vil sige at uanset om kundens computer går i stykker, bliver stjålet eller kontoret bliver udsat for brand, vandskade eller hærværk, så er data sikret og kan genskabes fra UnoEuro ´s  backup servere. Dette gør backup på ekstern harddisk overflødigt. Der dannes fuld backup historik, med mulighed for at gendanne filer som de oprindeligt var for flere uger siden. Data opbevares og overføres krypteret og sikkert.

Dette gør backup på ekstern harddisk overflødigt. Der dannes fuld backup historik, med mulighed for at gendanne filer som de oprindeligt var for flere uger siden. Data opbevares og overføres krypteret og sikkert.

Meebox

Meebox startede som en idé i 2008. I 2009 satte Meebox sig målene at udbyde billige webhoteller og billig VPS med en ordentligt kvalitet, tilfredsstillende support og høj kundetilfredshed, og dermed startede firmaet Meebox.

Meebox  gør sit yderste for at kunne tilbyde driftsstabile og priskorrekte løsninger med en gennemført support, og  tilstræber at automatisere så meget som muligt for at holde omkostningerne på et minimum til gavn for kunderne. Kombinationen  af effektive systemer og få, men yderst kompetente ansatte, gør at Meebox kan præsentere meget billige webhoteller – uden at skære ned på hverken kvalitet, oppe tid eller support!

Teamet bag Meebox er unge, men ikke nybegyndere. I dag består Meebox af to ejere, Anders og Patrick.  Meebox består af en sammensætning af kreative iværksættere og kloge data-teknikere. Som til sammen udgør et stærkt og fleksibelt team med gode kompetencer.

Meebox forsøger at være nyskabende, innoverende & personlige. Meebox vil  til stadighed tilstræbe en hurtig, kompetent og personlig service af alle deres kunder.

Anders og Patrick står for hhv. teknikken og salg/markedsføring. I 2011 har Meebox også sagt velkommen til Jakob og Martin, som skal hjælpe med supportområdet. Derudover er der David, som hjælper til i det daglige  med blandt andet systemopsætning mv.

Meebox I/S pr. 1/5 2011 blevet erstattet af Meebox ApS. Meebox tilbyder tre former for “billig webhotel” : Webhotel 1 – Webhotel 2 – og Webhotel 3.

Generelt for de tre ” billig Webhotel” løsninger :

 • Ingen binding
 • Sikker betaling
 • 90 dages pengene-returret

Rigeligt med plads, trafik, mail-konti, ftp-konti og databaser. Det kan opgraderes efter behov. Derudover kanman installere nogle af de over 100 forskellige applikationer fraMeebox´s 1-click-installer. Skulle det gå galt,er der daglig automatisk backup af hele  webhotellet, og webhotel let er placeret i et state-of-the-art cloud-miljø .

Meebox tilbyder også tre former for ” professionel Webhotel”:  Prohotel 1 – Prohotel 2 – og Prohotel 3.

Meebox stræber altid  efter at have hurtigste svartider og de højeste oppetider, og de er ikke bange for at garantere 99.9% oppetid.

På Prohotellerne ydes der “Udvidet Support”. Det betyder at kunden får hurtigere svar, samt mulighed for live-chat med Meebox´s supportere. Meebox tilstræber at klare alle kundernes problemer samme dag.

For at bevare den gode kvalitet, giver Meebox hver server flere ressourcer, samtidig med at der installeres færre webhoteller. Meebox  installerer aldrig flere webhoteller, end der faktisk er plads til.

Webdomain

Webdomain tilbyder E-mail-support og oprettelse indenfor en time i  åbningstiden, telefon-support med flere linjer, døgnovervågning, stabile servere uden overbooking, sikker og stabil e-mail med POP3 og POP3S (SSL/TLS), IMAP-udvidelse til webhotel (SSL/TLS), PHP 5, MySQL 5, phpMyAdmin, dansk statistik, fri trafik, online mail-administration via SSL, webmail via SSL, CMS-installation – (fx WordPress, phpBB, Joomla), ingen skjulte gebyrer og bindinger, omfattende hjælpesider –

3 varianter – Silver, Gold og Platin

Webdomain har samlet et udvalg af CMS-systemer som de kan supportere i forbindelse med installation.

Med gratis CMS (Content Management System) og software kan  man komme rigtig langt uden selv at skulle programmere sin hjemmeside. De fleste CMS-systemer er udviklet med henblik på nem installation samt vedligeholdelse/opgradering. Endvidere findes der adskillige tilføjelser (plugins) til flere af systemerne. Der findes en bred vifte af systemer, fx blogs, forums, billedgallerier, shops eller større portaler – fx WordPress, phpBB, Joomla, PixelPost, Typo3, osCommerce, Coppermine  og mange andre.

Med PHP-understøttet webhotel har man  mulighed for at hente og gemme data i MySQL-database. Der medfølger PHP på Webdomains webhotel.

Webdomain understøtter i øjeblikket både PHP 4 og PHP 5. Nye kunder bliver automatisk installeret med understøttelse af PHP 5.

Der er mulighed for at  købe både domænenavne og webhotel hos Webdomain. Det er også muligt kun at købe domænenavne uden webhotel. Hvis man ønsker  at købe webhotel samtidig med domæne sparer man ekstra, da registreringen af domænet i dette tilfælde er gratis.

Cliche

Cliche startede i  2002, firmaet er beliggende i Køge.

Fuld automatisering, lave priser og webhosting  på højde med de største konkurrenter gør at Cliche i dag er en succes. Cliche webmail, Cliche webhosting og Cliche hosting i det hele taget, har givet Cliche en markedsandel på op mod 25% af alle nyoprettede hoteller, og har formået at drage fordel af  stordriften og tilbyde en billig løsning for hjemmeside ejere. Cliche mener at stabil webhosting med god plads og support ikke nødvendigvis behøver at være dyrt.

Alle Cliche´s servere er lokaliseret i et af Danmarks største hosting-centre med døgnovervågning og deraf følgende optimal oppetid. Serverrummene er forbundet til Danmarks største leverandør med en lynhurtig fiberoptisk linie. Målet er 99,95% oppetid for alle Cliche´s servere.

Cliche bestræber sig på at yde optimal support. Cliche´s kontorer er placeret i Danmark, Sverige og Norge, med supportere der taler samme sprog som kunderne. Cliche har jævnlig intern evaluering supportere imellem, for at yde deres bedste til gavn for kunderne. Cliche bestræber sig på altid at have frie telefonlinjer og besvarer typisk e-mails fra dag til dag.

Ved opgraderinger eller ved eventuelle længerevarende nedetider kan man på driftssiden følge udviklingen i forbindelse med relevante problemløsninger

Som kunde hos Cliche har man fuldt overblik over alle sine domæner, fornyelsesdatoer, person- og firmaoplysninger – samt ordrebekræftelser og fakturaer. Via kontrolpanelet har man mulighed for at betale ordrebekræftelser, udskrive fakturaer, ændre adresse, finde tilhørende mailadministration, nulstille adgangskoder på sine domæner, se pladsforbrug og meget mere.

Cliche er akkrediteret registrar for det svenske topdomæne .SE. Sammen med .SE arbejder Cliche for en positiv udviklet af internet i Sverige, til gavn for både brugere og samfund.

Server Hosting

Server hosting er vejen frem, hvis man gerne vil have fuld kontrol over sin hardware, .

Lad os antage, at du har et website, der kræver ekstra serverplads. Du har tidligere haft en ganske almindelig pakke hos en af de danske udbydere af webhoteller, men du har måttet sande, at dit website ganske enkelt har vokset sig for stort til en sådan løsning. Det er sådan set positivt nok, for du har vel hele tiden arbejdet for, at dit website skulle vokse sig stort og forhåbentlig generere det nu også en fornuftig omsætning. Så langt så godt.

Nu er det så tid til at kigge på, hvad næste skridt skal være. For dit website skal selvsagt fungere godt og konstant. Når, som vi antager, du nu tjener penge på dit website, så er der også råd til at gøre mere ud af server hosting. Det er nødvendigt at spytte lidt mere i kassen, når du nu har nået målet om et website med succes og omsætning.

Server hosting går ud på, at dit website bliver hostet af nogle eksterne servere. Der er ekstremt mange forskellige muligheder og løsninger. Eksempelvis kan du få hostet dit website hos et firma, der udelukkende gør sig i server hosting til spil. Du kan aldrig få en garanti, men når du benytter dig af ekstern server hosting, er chancen for, at dit website går ned rigtig lille.

De dedikerede servere står ofte i aflåste lokaler, hvor der kun kommer mennesker ind for at rutinetjekke, at alt er som det skal være. Der er stor seriøsitet fra firmaernes side, de ved jo godt, at deres servere skal fungere, hvis de vil holde på kunderne. Så de gør alt, hvad der står i deres magt for at undgå, at deres servere skal crashe.

Der er naturligvis visse ting, der kan spille ind, når det kommer til server hosting. Eksempelvis var der for nogle år siden en større oversvømmelse i Danmark. Her blev et af de større server hosting firmaer ramt og deres servere gik ned. Herefter må vi formode, at alle danske server hosting firmaer har lært, at deres servere ikke skal stilles i kældre, selvom de skal holdes nedkølede.

Cloud hosting

Cloud hosting har ramt Danmark og taget de danske webmasters med storm. Her forsøger vi at skitsere, hvilke fordele og ulemper, der er, når man vælger at benytte sig af cloud hosting versus almindelig webhosting.

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at alle ikke nødvendigvis vil få en bedre hosting med cloud hosting. Lidt hårdt sagt, er cloud hosting mest for de større websites, der har rigtig mange besøgende. Men uanset, hvor stort ens website er nu, kan det dog anbefales at skifte til cloud hosting – alle vil vel gerne have flere besøgende og når det sker, får man brug for cloud hosting.

Når man benytter sig af almindelig webhosting deler man servere med mange andre hjemmesider. Sædvanligvis er der som sådan ikke noget i vejen med det, bortset fra at ens hjemmeside til tider kan virke langsom. Men det bliver et problem, når ens hjemmeside får rigtig mange besøgende og ens udbyder derfor skal bruge for meget serverplads på ens hjemmeside. Så bliver det på tide at skifte til cloud hosting.

Fordelene ved cloud hosting er naturligvis, at man har, mere eller mindre, uanet plads og at man alt efter behov, skalerer op og ned på pladsen. Har man i en periode et ekstremt højt besøgstal, tilpasser ens cloud hosting sig derefter. Når man benytter sig af cloud hosting er prisen også en anden end ved normal webhosting, hvor man typisk betaler et fast beløb hver måned for sin hosting.

Cloud hosting er anderledes og kan sammenlignes lidt med et taletidskort, der aldrig løber ud. Man betaler kort sagt kun for den plads man bruger, når man benytter sig af cloud hosting. Det har selvfølgelig mange fordele, i sær hvis man har et stort og velbesøgt website, der simpelthen er nødt til at fungere godt og hurtigt konstant.

Så for at opsummere: hvis du har et stort site, hvor du har mange besøgende og måske også tjener mange penge, vil cloud hosting være en rigtig god idé at benytte sig af. Er du endnu et stykke fra målet, kan du dog også sagtens skifte til cloud hosting allerede nu. Det ser ud til, at fremtiden ligger i skyen.

Domænenavn uden webhotel

Over 2 milliarder personer besøger internet sider hver eneste dag. Der er således flere der går på nettet end der går i supermarkedet. Hjemmesider er blevet en seriøs del af folks livsstil og den måde virksomheder laver forretning på. Og i 2012 var der mere end 400 millioner websites. De er blevet en integreret del af enhver virksomhed og der er vel ingen, der kan forestille sig et firma, der ikke har en hjemmeside i dag?

Mange får det første indtryk af en virksomhed fra hjemmesiden. En veldesignet og brugervenlig website er godt for troværdigheden, markedsføringen og salget. Hvis du læser dette, er du sikkert i gang med at starte en hjemmeside eller tænker at gøre det. Men der er et par ting, der er rare at vide inden du går i krig.

Hvad betyder domænenavnet?

At oprette en website med masser af indhold er tidskrævende. Du skal sikre dig, at alle komponenter er på plads og at de sender det budskab, du gerne vil sende. Du skal planlægge indhold, grafiske elementer og design. Når det er på plads skal du have trafik til siden.

Det første, der skaber trafik, er navnet, der kan betyde alting online. En effektiv hjemmeside indeholder hele virksomheden i 15 tegn eller mindre. Domænenavnet skal være relevant og nemt at huske. Det vil skabe mere trafik og dermed flere kunder.

Når du har valgt et navn skal du overveje domæne hosting. Enhver computer har sin egen unikke IP adresse, lidt ligesom at folk har deres eget mobilnummer. Men vi kan ikke bede om at folk skal huske en side der hedder 218.27.63.143, vel?

Domæne hosting giver din website et sted på internettet, så folk kan finde den. Så når folk indtaster dit domænenavn i deres browser, så matcher et system vi kalder “Domain Name System” eller DNS dit domænenavn med din IP adresse og dirigerer personen hen til websiten.

Domænenavn hosting

Med mindre du er et stort firma med en masse ressourcer kan du ikke hoste dit eget domænenavn. For du har brug for:

 • Teknologiske færdigheder.
 • En hurtig bredbåndsforbindelse der kan klare masser af trafik.
 • En effektiv og kraftfuld computer, der kan køre non-stop 24/7 og som udelukkende anvendes som webserver.

Med disse krav er det ikke underligt at de fleste personer og virksomheder i stedet går til eksterne leverandører af domænenavn hosting. Som forbruger er du som regel i gode hænder, da mange tilbyder fornuftig hosting med høj oppetid.

Det skyldes ikke mindst at der er økonomiske fordele ved at lade flere virksomheder dele én webserver – fremfor at alle har hver deres webserver.

DNS har en vigtig rolle

Du ved det måske ikke, men du bruger DNS hver dag. Hver gang du går online og taster en websites navn ind i en browser. Uden DNS ville Internettet være meget mere forvirrende og de færreste almindelige mennesker ville kunne finde rundt på nettet.

Der er mange DNS servere der arbejder på et givet tidspunkt. Forskellig internet teknologi har flere processer kørende som tildeler en bestemt bruger til en specifik DNS. Derefter er det hosting firmaets job at dirigere trafikken det rigtige sted hen på webserveren.

Domænenavn uden webhotel

Der kan være flere gode årsager til at kun at have sit domæne hosted og ikke have et webhotel det samme sted. Den første gode årsag er at du simpelthen ikke ønsker at have en hjemmeside endnu og kun vil have “parkeret” domænenavnet. En anden god årsag er, at du selv vil styre, hvor hjemmeside og email skal hostes henne. Du kan med andre ord sprede din risiko. Du kan have hovedhjemmesiden (www.domæne.dk) liggende hos en udbyder, en minisite (minisite.domæne.dk) liggende hos en anden udbyder og så din email et 3. sted.

Hvad koster det så? Det afhænger fra udbyder til udbyder. Et af de billigste steder er GratisDNS, der er et af de ældste steder for domænehosting i Danmark. Det koster 99,00 kr. at få registreret et dk-domænenavn men ellers er det gratis.

Et endnu billigere sted er UnoEuro, der kun tager 60 kr. for et domænenavn og tilbyder at hoste det gratis. Fordelen ved UnoEuro er at du her nemt kan opgradere til et webhotel, hvis du har brug for det senere.

WordPress CMS

WordPress hosting og alt du bør vide omkring det at finde et godt webhotel til dit WordPress website.

WordPress er nok det CMS-system, der er mest brugt i verden. WordPress startede egentlig med at være et forholdsvist simpelt blog-system, der ikke kunne voldsomt meget. Nu om stunder er det dog helt anderledes. Rigtig mange store og velkendte hjemmesider kører med WordPress som system.

Det er der mange gode grunde til; WordPress er for det første ekstremt nemt at vedligeholde og opdatere, når først det er installeret. Det lyder lidt forkert, for det er heller ingen sag at installere WordPress. Mere om det senere. Men WordPress har også mange muligheder for tilpasning. Der findes flere tusinde forskellige temaer, både gratis og de såkaldte ’premium temaer’, der koster penge og derfor også er lidt lækrere.

I Danmark er der mange muligheder for WordPress hosting. Man kan naturligvis blot købe et webhotel hos en udbyder og selv uploade WordPress til ftp’en. Men hvis man ikke lige ved, hvordan det gøres (måske ved man ikke engang, hvad ftp er for noget), så findes der også nemmere muligheder for WordPress hosting.

Mange danske udbydere tilbyder nemlig en såkaldt ’1-click-installation’. Det foregår på lidt forskellige måder afhængig af, hvilken hosting udbyder man vælger. Grundlæggende er det dog ens: WordPress bliver installeret automatisk og er køreklar på får minutter. Så selvom man ikke har erfaring med hjemmesider, kan man med WordPress lynhurtigt komme i gang.

I Danmark har Unoeuro mange år erfaring med WordPress hosting og de tilbyder netop også denne enkle installation. Og så endda til billige penge, hvis man vælger den light-pakke, der er speciallavet til WordPress og Joomla hjemmesider.

Ligeledes har unoeuro en service, hvor man for helt ned til 8 kroner om måneden kan få billig WordPress hosting. Med et enkelt klik bliver WordPress installeret på det domæne man vælger, hvorefter man kan gå i gang med at skræddersy sin hjemmeside, så den bliver præcis som man vil have den.

Uanset, hvor utrænet man er, når det kommer til hjemmesider, skal man ikke være nervøs for at gå i gang med WordPress. Det er nemt, man kan få det på dansk og hvis der endelig er ting man ikke kan finde ud af, er svaret ofte ikke længere end en søgning på Google væk.

Er webhosting og webhotel det samme?
Ja, det er faktisk det samme. Et webhotel er såmænd blot webhosting - og i begge tilfælde kan der være tale om dedikeret server, delt server og virtuel server.

Hvilket webhotel er bedst?
Det afhænger helt af dit behov. Derfor har vi her samlet de fleste i en sammenligning, så det er muligt at vælge i forhold til dine behov og ønsker.

Scroll to Top