Juicepresser test

juicepresser test

juicepresser testEr du på udkig efter en lækker juicepresser? Vi har samlet en række modeller, som har vundet udmærkelser og som har klaret sig godt i test.

Men først, der skal vi lige have 1 ting på plads: Der findes juicepressere og så findes der slow juicere. Det lyder måske lidt kedeligt og ens, men der er kæmpe forskel. En juicepresser, som ofte også bare kaldes en saftpresser, den centrifugerer og slår saften ud af frugterne.

Dette sker typisk med 5-10.000 omdrejninger i minuttet, hvilket betyder at der bliver skubbet meget luft ned i juicen, hvilket resulterer i en masse skum på toppen af saften.

Spar op til 40% Ingen rabatkode nødvendig juicepresser test

Detaljer

Lige nu sparer du op til 40% på juicepressere her!

Slowjuicer

En slowjuicer, den maser typisk saften ud af frugten og kører med 30 til 60 omdrejninger i minuttet, hvilket er en kæmpe forskel i forholdet til den almindelige juicepresser. Den langsomme procesen giver bedre juice, f.eks. bliver der holdt bedre på alle de gode vitaminer og antioxidanter. Desuden bliver det med en slowjuicer, typisk et bedre resultat. Man får en bedre, mere ensartet og mere smagfuld juice.

Ulempen er dog at en almindelige juicepresser er typisk billigere end en slowjuicer, desuden er den ofte også nemmere at rengøre og mere brugervenlig.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a – Slowjuicer – Testvinder i Politiken

Wilfa JuiceMaster Sj-150aI følge Politiken, der er Wilfas JuiceMaster SJ-150A den gode maskine i deres test. Den kværner frugt og grønt med 75 omdrejninger i minuttet, hvilket er med til at bevare vitaminerne bedre, hvilket også gør at juicen kan holde sig i længere tid.

Den er nem at benytte og rimelig nem at rengøre, men vigtigst af alt, der producerer den juice med en rigtig flot konsistens.

En super maskine, for dig som vil lave juice som en professionel. Desuden er den fornuftigt prissat.

Magimix Duo Plus XL 18045 Saftpresser – Testvinder i Politiken

Magimix Duo XL er en saftpresser i højeste kvalitet. Den er brugervenlig, nem at rengøre og kan klare forholdsvis store stykker frugt.

Den kan tage alt fra de gjoveste grøntsager til alle de mest populære stykker frugt. Eneste ulempe i forhold til Wilfa, det er at juicen ikke helt ender lige så cremet og homogen.

Philips Easyclean HR1871
Philips-HR1871En maskine som ikke var med i Politikens test (De testede dog lillebror HR1869, som fik 4 stjerner). Den høster dog udmærkelser i en række andre test, f.eks. er den testvinder hos Test.de og testvinder hos Leva & Bo. Selvom begge test er fra 2013, så fornægter kvalitet sig jo ikke.

Philips HR1871 er både pæn for øjene, men også en super effektiv maskine. Den er gearet til at producere store mængder juice, f.eks. ved sin meget høje udnyttelse af ingredienserne. Påfyldningsrøret er stort (80 mm), hvilket er en dejlig detalje, hvis du ikke ønsker at skære frugten ud i alt for mange dele.

Kan fremstille enorme 2,5 liter juice på én gang. Desuden er den nemt at anvende og alle aftagelige dele kan smides i opvaskemaskinen. Kort sagt, så er det en super maskine, som har nogle år på bagen, men som stadig er en bestseller, da det simpelthen er et godt stykke håndværk. Perfekt for dig som gerne vil lave meget juice, gerne vil have en pæn maskine og som ikke vil bøvle for meget med rengøring.

Juicepresser eller slowjuicer?

Fordele og ulemper ved en almindelige juicepresser (centrifuge)

 • Ofte billigere end en slowjuicer
 • Laver en ren juice, med begrænset pulp/fibre
 • Det går hurtigt
 • Larmer typisk mere end en slowjuicer
 • Ikke altid så god til bladgrønt

Slowjuicer – Fordele og ulemper

 • Laver juice med flere næringsstoffer
 • Juicen har typisk en øget holdbarhed
 • Udnytter typisk ingridienserne bedre
 • God til bladgrønt, som f.eks. grønkål
 • Er typisk lidt dyrere i anskaffelse
 • Kræver lidt mere tid ved anvendelse
 • Flere pulp/fibre i juicen
 • Ofte kræves der mere forberedelsestid, da indføringshullet typisk er mindre

Hvorfor købe en juicepresser?

Med en juicepresser, der kan alle lave fantastisk juice, nemt og hurtigt. Og udover det smager fantastisk godt, så er det også sundt. Det anbefales jo, at man spiser 6 stykker frugt og grønt om dagen, da det kan hjælpe med at nedsætte risikoen for en lang række sygdomme.

Det er dog sjældent, at man rent faktisk får spist den anbefalede mængde frugt og grønt, men med hjemmelavet juice, der kan man dagligt lave lækker og frisk juice, med en lang række forskellige frugter. Men med en juicepresser, der er man sikker på at juicen er frisk og uden tilsætningsstoffer.

Scroll to Top