Googler du optimal varmeudnyttelse og spar tonsvis af penge på din varmeregning, vil ordet ”varmepumpe” med garanti dukke op et sted. En varmepumpe er nemlig en genial mulighed for dig, der ønsker at spare mange penge på dine fremtidige varmeregninger.
Det er faktisk blevet bevist, at du kan spare op til 60% af varmeregningen ved at skifte varmekilden i form af et oliefyr eller elvarme ud med en varmepumpe. Fordi der er meget på spil, når du overvejer at investere i en varmepumpe, er det vigtigt at være omhyggelig med valg af type.
Der findes overordnet tre typer varmepumper:
- Jordvarmeanlæg – bedre kendt som et væske til vand varmepumper
- Luft til vand varmepumper
- Luft til luft varmepumper
Disse tre typer har alle det tilfælles, at de er medvirkende til gode besparelser på dine fremtidige varmeregninger.
Hvilken type varmepumpe?
Det første, du bør overveje, er, hvad varmeanlægget skal bruges til. Ønsker du opvarmning af dit helårshus, der er drevet af enten elvarme eller oliefyr, kan et jordvarmeanlæg være en knaldhamrende god ide.
Spar op til 60% på dit strømforbrug med en luft til luft varmepumpe!
Et jordvarmeanlæg er et sublimt alternativ i dit helårshus, da du opnår uhyre mange besparelser ved brug af denne samt en forbedret indeklima. Ydermere er det en fantastisk løsning, hvis din bolig er uden for rækkevidde, hvad angår fjernvarme i form af fx naturgas. Prisen på et jordvarmanlæg starter på cirka 125.000 kr. ifølge Jordvarmeanlæg.dk
En luft til vand varmepumpe vil ligeledes være et glimrende alternativ til elvarme eller oliefyr. Jordvarmeanlæg er dog bedre og billigere på den lange bane, selv om de på den korte bane er dyrere mht. indkøb, opsætning osv. Hos Bedste-varmepumpe.dk kan du få en luft til vand varmepumpe på tilbud til 80.000 kr.
Ønsker du derimod at opvarme sit sommerhus på en mere energirigtig måde, er luft til luft varmepumpe metoden værd at foretrække. Den egner sig uhyre godt til sommerhuse og er desuden billigere at købe og installere end de andre typer.
Prisen på varmepumper starter ved cirka 6.000 kr. for de billige luft til luft varmepumper og op til 175.000 kr. for et jordvarmeanlæg.
Luft til luft varmepumpe
I huse med elvarme er der store besparelser at opnå med en luft til luft varmepumpe. Der påmonteres en udeenhed, hvor udeluften cirkulerer igennem og overfører energi til dit hus. Selv når udetemperaturen er -20° afgives der dobbelt så meget energi, som ved brug af direkte elvarme.
Dette kan sænke strømforbruget med op til 60 % og give op til 5 gange så meget varme igen, som du betaler for.
Fjernstyring af varmepumpe
Vi kan også tilbyde et fjernstyringsmodul, så man via sin telefon kan tænde eller slukke for varmen i sit sommerhus. På denne måde er sommerhuset dejligt varmt når man ankommer.
Renere og sundere
Du får også en renere og sundere luft i huset med en luft til luft varmepumpe. Et støv- og partikelfilter og ionbaseret rensning sikrer et unikt og aktivt luftrensningssystem.
Denne kombination neutraliserer f.eks virus, bakterier, røg og svampesporer og er en teknik, der efterligner naturens egen i f.eks løvskoven og omkring vandfald og lignende.
Frostfri funktion til om vinteren
Med 10° funktionen, kan du holde dit sommerhus frostfrit hen over vinteren. Varmepumpen sørger for, at der altid minimum er 10° hen over vinteren.
Dette får du med en luft/luft varmepumpe:
- Energieffektivitet i A-klasse - COP 5,0
- Varmeudvinding ned til -20°
- 10° vedligeholdelsesvarme i fritidshuse
- Ekstremt lavt lydniveau
- Luftkøling om sommeren
- Trinløs varme-/køleautomatik
- "Coanda"-luftspredning, mindsker træk
- Meget effektiv ionluftrensning
Varmepumpe test
Kigger vi på diverse varmepumpe tests, så er det oftest de samme producenter, som bliver "bedst i test". Varmepumpe producenterne eller mærkerne er som følgende:
- Mitsubishi
- Bosch
- Daikin
- Toshiba
- Vølund
- Samsung
- Danfoss
- Vaillant
- Electrolux
- Panasonic
Hvordan virker en varmepumpe?
Herunder ser du, hvordan de tre typer af varmepumper fungerer.
Sådan virker en luft til luft varmepumpe
Sådan virker en luft til vand varmepumpe
Sådan virker et jordvarmeanlæg
Når du skal vælge en pumpe, anbefales det at rette blikket mod Energistyrelsens pumpelister. Indholdet af denne liste sikrer dig den mest energieffektive varmepumpe, der findes på markedet med et energiforbrug, der er svarende til det vi kender som A-mærket.
De varmepumper, der er oplyst på Energistyrelsens liste, er de mest energieffektive på markedet, og de overholder samtidig også kravene i Bygningsreglementet. Du er dermed sikret god kvalitet, lovlige installationer og muligheden for at spare en masse på din varmeregning.
Kilde: Bedste-varmepumpe.dk
Hvad med solenergi?
Sjældent har der været større interesse for at høste energi fra solen, end der er nu. De stigende energipriser har gjort det endnu mere attraktivt at lave strøm med hjælp fra solen.
Danske hjem får installeret solfangere med solceller som aldrig før - hvor det tidligere i høj grad var til opvarmning af vand, er solenergianlæg i dag primært benyttet til at lave strøm.
Det er muligt at lave så megen elektricitet, at man kan sælge den overskydende produktion til elselskabet, og det sker helt automatisk.
Den nemmeste måde at komme ud af de høje elpriser er et solcelleanlæg - få priser gratis her.