Vinterbadning er sundt

Her midt i oktober er der stadigvæk mennesker, der tager på stranden! Det er hundekoldt så tidligt om morgenen. Men de gør det, fordi de elsker at få det der kolde – men livgivende – gys, de får, når de hopper i bølgerne. Og faktisk har du lagt mærke til, at flere og flere mennesker går i vandet, der tidligt om morgenen. De er vinterbadere. Og vinterbadning er populært. Der er faktisk mange vinterbadere, der siger, at vinterbadning styrker deres immunforsvar. Dette er der dog ikke videnskabeligt bevis for. Men de tror selv på det. Og tro kan være meget stærk!

Med varmetøj

Du ser dem, der om morgenen, når du kører forbi stranden på vej til arbejde. Du får kuldegysninger ved tanken om at stå der i badedragt og med badehætte på, inden springet i bølgerne foretages fra badebroen. Du er dog imponeret over at se, at mange af vinterbaderne har forskelligt udstyr med sig, som de enten ifører sig eller bruger lige inden eller efter dukkerten. Nogle har sådan nogle batteridrevne små sæder fra Nordic Heat varmetøj med sig, som de sætter sig på og som giver dem varmen. Andre har særlige neoprensko på fødderne. Du kan også se, at der er nogle, der meget hurtigt efter, at de er kommet op fra vandet, tager sådan en halse disse fra Nordic Heat på. De sørger for, at vinden ikke rammer halsen og nakken. Måske er de ekstra følsomme og har let ved at blive forkølede.

De er lidt seje

Du kigger på dem. De er tapre synes du. Men du kan se, at nogle også er lidt fanatiske: De har alt muligt vinterbade udstyr med sig, som de sørger for at vise til de andre vinterbadere. Du kører videre. Glemmer alt om vinterbadere. Glæder dig over at træde ind i varmen på kontoret.

Du går hen til kaffemaskinen og laver dig en kop. Det tager tre minutter. Imens du venter på kaffen, kommer din nærmeste kollega forbi og spørger dig, om du vil med ud og bade i morgen.

Udstyr til vinterbadning er vigtigt

Svaret er et solidt nej. Du har prøvet det. Du var faktisk glad for det. Det var en dejlig oplevelse hver morgen. Du fik en masse energi. Men på et tidspunkt blev det simpelthen for koldt. Og da du ikke har det rigtige vinterbade udstyr – se her, så gav du op. Din kollega blev lidt skuffet, kunne du se. Han sagde, at han har noget udstyr, som du gerne må låne. Han vil gerne have dig med. I badede jo sammen i løbet af hele sommeren og helt frem til midten af september.

Du tænker lidt over det, imens du drikker den varme kaffe. Det ender med, at du siger til din kollega, at hvis han kan låne dig en gammel våddragt, så vil du gerne med i løbet af weekenden, der kommer. Han smiler til dig. Spørger om han skal komme kl. 7:00 lørdag morgen og hente dig. Han har en gammel våddragt, som du kan låne. Han vil gerne have, at du prøver den først, så han lover dig at tage den med til dig her på arbejdet i morgen, så du lige kan prøve den.

Scroll to Top