Velkommen til guiden til valg af plæneklipper. Du er formentligt landet her på hjemmesiden, fordi du leder efter en billig plæneklipper, eller fordi du bare søger gode råd og inspiration. Uanset hvorfor du er her, så skal du være hjerteligt velkommen! Vi glæder os til at guide dig videre.
Når du skal ud og købe en ny plæneklipper, så er der flere forskellige ting, du skal tænke over.
Spørgsmål ved valg af plæneklipper
- Hvad må plæneklipperen koste?
- Hvilken type skal det være?
- En selvkørende, en man skal skubbe eller en helt tredje?
- Hvor stort et areal græs skal den slå?
- Skal den have elstart?
- Hvor langt græs skal den kunne slå?
- Når du har stillet dig selv disse grundlæggende spørgsmål, er du klar til at lære mere. Når du kender dine behov, kan du begynde at kigge på hvilke typer græsslåmaskiner, der findes.
- Robotplæneklipper
- Benzin plæneklipper
- Plænetraktor
- El plæneklipper
- Batteridrevet plæneklipper
- Håndskubber
Robotplæneklipper
Hvis du ikke vil røre en finger, så skal du anskaffe dig en robot plæneklipper! Mens du slapper af i lænestolen på terrassen med en kølig drink i hånden, så slår robot plæneklipperen græsset, uden du behøver røre en finger.
En robotplæneklipper gør arbejdet for dig!
Den går tilmed i gang af sig selv på det tidspunkt du har programmeret den til. Og den stopper ikke arbejdet, før hele din græsplæne er slået. Nemmere bliver det ikke!
En robot plæneklipper er super smart og den kan rent faktisk købes for fornuftige penge!
Fordele:
- Få slået dit græs, uden du behøver at røre en finger
- Maskinen klarer alt arbejdet uden brok
- Sparer dig for mange timer om året
Ulemper:
- Er dyrere end de fleste andre typer af plæneklippere
Hvad koster en robotplæneklipper?
Man skulle tro, at den kostede et godt stykke over 10.000 kroner, men faktisk kan man finde robotplæneklippere, der koster under 10.000 kroner! Selvom det selvfølgeligt er mange penge, så kommer den til at spare dig for rigtig mange timer og kedelige stunder.
Så hvis du ikke sætter pris på selv at slå din plæne, så er en robotklipper en rigtig god løsning! Hvis du er interesseret i en robotplæneklipper, så find markedets største udvalg på tilbud her.
Benzin plæneklipper
Tager man Danmark over en bred kam, vil vi tro at cirka 60 % af alle plæneklippere er, af den benzindrevne slags. Derfor er udvalget af benzin plæneklippere også stort og priserne i bund. Kombinationen af en driftsikker maskine, lave vedligeholdelsesudgifter og et stort udvalg gør benzin plæneklipperen populær.
En benzindrevet plæneklipper benyttes til mindre og mellemstore græsplæner. Selvom de ofte er mere eller mindre selvkørende, så kræver det stadig lidt kræfter at slå græs med dem.
Fordele:
- Fornuftig anskaffelsespris
- Stort udvalg af maskiner
- Passer til 80 % af de danske haver
- Forholdsvis nem at slå græs med
Ulemper:
- Kan ikke anbefales til meget store græsplæner
- Larmer en del når plæneklipperen er tændt
- Kræver at man altid har en dunk benzin stående
Hvad koster en benzin plæneklipper?
Priserne for en ny benzin plæneklipper starter typisk ved lidt over 1.000 kroner. For den sum penge får du en billig og ofte skrabet plæneklipper. Omvendt, dækker den også manges behov. Hvis man gerne vil have lidt mere kvalitet for pengene, så skal man typisk betale mellem 2-3.000 kroner.
Hvis man vil have det bedste på markedet, så koster det typisk over 4.000 kroner.
Havetraktor
Kært barn har mange navne. Blandt andet bliver en havetraktor også kaldes for en plænetraktor. En havetraktor er en af de mest ”behagelige” typer af plæneklippere. Plænetraktorer bliver typisk benyttet i større haver på landet, hvor der er meget græs der skal slås.
En havetraktor er perfekt til en stor have
Fordelen ved en havetraktor er, at du kan sidde på maskinen og slå græsset uden de store anstrengelser.
En plænetraktor kræver god plads, hvis den skal komme til sin ret og derfor er den ikke velegnet til mindre haver, eller haver med meget bevoksning. Hvis du derimod har en stor have, så er en plænetraktor vejen frem!
Fordele ved en plænetraktor:
- Den gør det nemmere og sjovere at slå græs
- Den er yderst effektiv til større græsplæner
- Mange modeller kan også bruges til at skovle sne eller sprede salt
- Det er en god og langtidsholdbar løsning
Ulemper ved en plænetraktor:
- Prisen kan være en stopklods for mange
- Det kræver et stort græsareal at bruge en havetraktor
- Der må helst heller ikke være for meget beplantning
Hvad koster en havetraktor?
Prisen for en havetraktorr er også i den dyre ende, hvis man sammenligner den med de andre typer af plæneklippere. En plænetraktor er en stor maskine, som ofte er ret avanceret og derfor koster den selvfølgeligt også mange penge at producere. Om den er pengene værd kommer helt an på dit behov!
Priserne starter typisk ved små 10.000 kroner og bevæger sig helt op til 100.000 kroner, men så skal du vidst også have en ualmindelig stor græsplæne eller et stort behov for at vise den veltrimmede græsplæne frem.
Man kan godt købe en brugt havetraktor, men med alt andet mekanik, skal man være meget opmærksom på maskinens tilstand. Hvis maskinen senere hen går i stykker, så hænger du selv på alle omkostningerne og hvis du ikke er ferm på fingrene, så har du også brug for en mekaniker til at reparere maskinen.
Derfor anbefaler vi generelt folk at købe en plænetraktor på tilbud, i stedet for en brugt plæneklipper. På den måde kan du få gavn af den danske reklamationsret på 2 år, hvis uheldet skulle være ude. Det er ganske nyttigt, når der er tale om en maskine, der koster en del penge.
El plæneklipper
Hvis du ønsker maksimal bevægelighed i din have, så skal du købe en el plæneklipper også kaldet en akku plæneklipper eller batteri plæneklipper. Som den eneste maskinelle plæneklipper fungerer den nemlig uden ledning.
Du får derfor frihed til at bevæge dig rundt i haven, uden at du skal bekymre dig om, hvor lang din ledning er og hvor den er henne, så du ikke kører den over. Sæt stikket i kontakten når du er færdig med at slå dit græs – så er din batteri plæneklipper klar til næste gang!
Fordele og ulemper ved en el plæneklipper:
Fordele:
- Ledningens rækkevidde er ikke længere noget problem
- Du kan bevæge dig frit rundt i haven, uden at være bekymret for ledningen
- En batteri plæneklipper kræver næsten ingen vedligeholdelse
- Den har et lavt støjniveau og forurener ikke
Ulemper:
- En plæneklipper med batteri er ikke særlig god til større arealer. Din have skal helst ikke være over 400 m2
- Motoren er ikke nær så kraftig som i de benzindrevne plæneklippere
- Den kræver regelmæssig opladning, da den kun kan holde til cirka 45-60 minutter per opladning
Hvad koster en plæneklipper med batteri?
Som du kan læse, er der mange fordele ved en batteridrevet plæneklipper. Ulemperne er små og de begrænser sig næsten kun til størrelsen på din græsplæne. På grund af den smarte mekanik, der blandt andet indeholder et effektivt batteri, så er en batteri plæneklipper også en dyrere løsning, end mange andre typer.
Priserne for de billigste batteri plæneklippere er lidt over 2.000 kroner. Herefter går priserne helt op til 5 - 6.000 kroner. Hvis du gerne vil have en god batteri plæneklipper, så regn med 3-4.000 kroner.
Hvis du overvejer en plæneklipper med batteri, så læs også om en el plæneklipper, så du har noget at sammenligne med. De to maskiner har mange af de samme fordele, men ulemperne er lidt forskellige.
Håndskubber
Hvis du kun har et lille frimærke af en græsplæne, eller hvis du bare vil have den billigste plæneklipper, så er det en håndskubbet plæneklipper, du skal købe. Maskinen er billig, driftsikker og stort set vedligeholdelsesfri.
En håndskubber plæneklipper er den billigste løsning
Der er ikke mange der benytter en håndskubber i dag, men dem der har en plæneklipper der skal skubbes har den, fordi de er glade for den billige og driftsikre form for plæneklipning.
Fordele og ulemper
Fordele:
- Den laveste indkøbspris
- De laveste vedligeholdelsesudgifter
- En håndskubber plæneklipper koster ikke noget at bruge
- Perfekt til helt små haver
Ulemper:
- Kræver meget manuelt arbejde, så en håndskubber plæneklipper kan ikke anbefales til større haver
Hvad koster en håndplæneklipper?
Da maskinen ikke indeholder elektroniske dele, kan omkostningerne til håndskubber plæneklipperen holdes helt nede. Derfor kan de billigste varianter købes for 2-300 kroner. Selvom prisen er lav, så er kvalitet i orden!
De helt billige modeller er en anelse skrabede, men ofrer du 600-1.000 kroner, så får du en rigtig kvalitets håndplæneklipper, som du får glæde af i mange år fremover! En håndskubber virker altid uden problemer!
Gode producenter af plæneklippere
Som beskrevet tidligere i denne guide, så findes der en lang række producenter af plæneklippere. Visse af producenter producerer kvalitets, mens andre satser lidt mere på kvantiteten, så at sig at sige.
Vi har valgt kun at liste producenter, som vægter kvalitet højere end kvantitet, og dem ser du herunder:
- Stiga
- Texas
- Alko
- Husqvarna
- Gardena
- Klippo
- Worx
- John Deere
- Simplicity
- Bosch
- Honda
Vælger du en af plæneklipper fra en af ovenstående producenter, går du ikke galt i byen. Flere af de nævnte mærker har flere gange fået deres plæneklippere kåret til bedst i test.
Find et rigtig godt plæneklipper tilbud
I vores guide kan du læse alt om de forskellige plæneklippere, men vi ønsker også, at du finder din kommende plæneklipper til den bedste pris! Derfor har vi oprettet denne side, hvor du kan finde alle de gode plæneklipper tilbud.
Listen bliver løbende opdateret og udvidet, så hvis du ikke finder det tilbud du søger, så kig ind igen om et par dage, så kan det være det perfekte plæneklipper tilbud er kommet.
Hvad er en plæneklipper?
For mange er det her basal viden, men alligevel hører det til på denne plæneklipper guide. Hvis man ikke helt ved, hvad en plæneklipper er, så kan man blive meget klogere i dette afsnit. En plæneklipper kaldes også for en græsslåmaskine eller en slåmaskine. De bruges til at slå græsarealer som private haver, fodboldbaner eller andre former for græsplæner. I ”gamle dage” krævede det meget manuelt arbejde at slå sin græsplæne, men i dag er meget af arbejdet blevet automatiseret.
Hvilken benzin til plæneklipper?
Almindelig blyfri benzin fungerer fint til din plæneklipper, så tag benzindunken med på tankstationen og fyld den op med oktan 92 eller 95.
Hvilken olie til plæneklipper?
Langt de fleste plæneklippere bruger SAE 30 plæneklipperolie, som er en olie, der opfører sig ens, hvad enten den er kold eller varm. SAE 30 plæneklipper olie koster cirka 50 kr./liter, og den forhandles i de fleste byggemarkeder og tankstationer.
Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?
Det er ikke nødvendigvis en nem opgave at skulle vælge plæneklipper. Der findes mange typer og mange mærker af plæneklippere på markedet. Og ligesom med alt andet, så findes der også græsslåmaskiner, der ikke er værd at investere i. Og dem skal du selvfølgeligt helst undgå.