Udvikling af teams

Et godt team på jobbet

Alle, der ejer en virksomhed – stor eller lille – vil gerne have, at medarbejderne trives og går det ekstra lille skridt for deres arbejdsplads. Nogle virksomhedsledere investerer direkte i dette. Deres medarbejdere skal på kursus. Måske i præsentationsteknik. Måske i noget andet. De skal dog alle deltage i de årlige events, hvor I koncentrerer jer om teambuilding og om at have det rart sammen. Nogle virksomhedsledere mener, at det er tilstrækkeligt. Det er det måske også for deres virksomhed og den ydelse – eller det produkt – som den sælger. Men har de tænkt over, at medarbejderne måske vil mere end bare at være et individ i et godt team samarbejde? Det vil der nemlig med garanti være behov for, at lederne indser.

Teambuilding i København

Ofte er teambuilding aktiviteter et par gange om året tilstrækkeligt til at skabe en venskabelig og humoristisk omgangsform. Men teambuilding i København er ikke tilstrækkeligt, hvis medarbejderne virkeligt skal påtage sig en opgave – og løfte den i samlet flok. Her skal der meget mere til. Ikke kun skal de enkelte medarbejdere have oparbejdet en fælles forståelse for opgaven. De skal også have oparbejdet en fælles kultur, som tilsidesætter individuelle ønsker. Du kan kalde det for en særlig virksomhedskultur, der skal udvikles. Det er det måske også. Men den involverer, at medarbejderne er med i processen.

Det sidste kræver konstant arbejde. Det kræver åbent sind fra medarbejdernes side. Og det er kun dem, der selv ønsker det, som kan komme videre i denne proces. Det kaldes ikke for teambuilding længere.

Team udvikling er mere avanceret

Nej, det kaldes for teamudvikling – og det er en langvarig, udfordrende proces. I nogle tilfælde kan den involvere konsulent arbejde, som ofte består i at give virksomheden støtte til at kunne sammensætte det rigtige team. I nogle tilfælde vil der blive lavet personlighedsanalyser. Der vil også blive talt om tidligere team samarbejder – deres succes og dem, der gik helt galt.

Nej, tro nu ikke, at du – som individ – vil blive udsat for en personlighedsanalyse, der vil afsløre alle dine hemmeligheder. Slet ikke. Sådan en analyse sigter kun på at identificere, hvornår du kan være dominerende, afvisende eller direkte frygtsom. Den sigter ikke på at udstille dig og dine karaktertræk. Et team udvikler sig nemlig.

Derfor skal du også være klar over, at du måske i nogle situationer skal være den stærke, dominerende personlighed. I andre skal du være tilbageholdende. Du er måske genert. Du skal lære at bruge alle dine evner. Og ved du hvad? Det kræver, at du tør stole på dine kollegaer og dine medarbejdere. Gør du ikke det, så er der ikke noget håb om, at I kan blive et godt team. Nu ved du det.

Forståelsen af teamudvikling

De medarbejdere, der hurtigt forstår, at teamudvikling ikke sker sådan som en efterdønning fra en god firmafest, hvor dagen begyndte med teambuilding aktiviteter, har fat i den lange ende her. De vil kunne være med til at sætte deres præg på teamet. De vil også være langt foran, når det handler om at styrke deres egen karriere: De har bevist, at de kan indgå i forskellige teams – succesfuldt.

Scroll to Top