Tyverialarm guide

Bedste tyverialarmer

Overvejer du en tyverialarm? Så er der god grund til det. Selvom antallet af indbrud er faldet de seneste år, så er Danmark stadig et af de lande i EU med flest indbrud pr. indbygger. I første kvartal i 2015 der blev der begået 15.507 indbrud i Danmark, hvilket er 7 indbrud i timen.

En tyverialarm kan både virke præventivt, altså afskrække tyven fra at begå indbrud i dit hus, men den kan også virke stressende på tyven, så han eller hun ikke formår at stjæle jeres dyrbare genstande, da den høje alarmlyd hurtigt kan alarmere folk i området.

Tyverialarm uden abonnement

Fordelen ved at benytte en tyverialarm uden abonnement, det er primært, at der ikke er nogle ekstra månedlige udgifter forbundet med alarmen. Du skal ikke betale en fast månedlig pris til vagtselskab eller alarmselskabet - find vagtfirmaer hos Novaindex.com. Det er en prisbillig måde at gøre sit hjem mere sikkert. Ulempen er selvfølgelig at der ikke er noget alarmselskab tilkoblet, så går alarmen, så er det op til en selv at tage affære.

Har man et godt naboskab, så vil det typisk give stor mening, at have naboerne tilkoblet ens automatiske SMS alarm, hvilket også betyder at der ofte vil blive rykket ud til alarmen, noget hurtigere end via et alarmselskab, hvor der vil gå lidt tid, før vagtmanden ankommer (Reaktionstiden afhænger typisk af landsdel, tidspunkt og den aktuelle position på vagtbilerne).

Bemærk at de fleste alarmer uden abonnement, stadig har et simkort til opkald ved alarm. Det betyder der er en begrænset årlig udgift ved ens boligalarm. Kilde: Novaindex.com

Tyverialarm til private

Bedste tyverialarmer

Der er en lang række producenter af boligalarmer uden abonnement. Vi har valgt at gennemgå de mest anerkendte og benyttede.

Sikkerthjem har du nok set i diverse butikker. Det er en af de mest populære alarmer uden abonnement. Jeg bruger den selv i mit eget hjem og er rigtig glad for den. Den er billig og den virker fornuftigt. Alle delene syntes jeg er af fin kvalitet og bortset fra lidt korrektion (Vores kat som elskede at lege med en lampe når vi ikke var hjemme), så har Sikkerthjem virket perfekt for os. Det er også ekstremt nemt at installere og opsætte.

Det smarte ved systemet, er at man kan tilkoble funktioner løbende, f.eks. hvis man ønsker udendørssirene, kamera, nøglebrikker, mm. Det er nemt at smide nye dele i ens system og jeg har ikke oplevet nogle problemer med det. Det hele fungerer 100% trådløst, så man slipper for en masse grimme ledninger.

Sikkerthjem fungerer via et specielt simkort fra Sikkerthjem, som koster 199,- kroner om året. Hvis man ønsker det, så kan man dog også vælge et simkort fra en anden udbyder.

Selve kommunikationen fungerer primært via ens mobiltelefon. Typisk benytter man den medfølgende app til at kommunikere med ens alarmsystemet, altså tænde og slukke alarmer. Man kan selvfølgelig også benytte det medfølgende kontrolpanel. Går alarmen, så kan op til 4 modtagere enten få en SMS, eller blive ringet op. Systemet tilbyder derudover en lang række smarte funktioner, som f.eks. nødkalds-funktion, SMS når børnene kommer hjem og meget mere.

En standard Villapakke fra Sikkerthjem indeholder: 1 x alarmpanel, 2 x fjernbetjening, 2 x nøglebrikke, 2 x trådløs åbningskontakt, 2 x trådløs bevægelsesdetektor (Dyre-immun), 1 x strømforsyning.

TrueGuard er en stærk producent af nogle af de bedste alarmsystemer uden abonnement.

Du kan vælge mellem 3 forskellige modeller: TrueGuard Pro+, TrueGuard Smart GSM og TrueGuard Smart IP:

TrueGuard Pro+
TrueGuard Pro+ er topmodellen i alarmserien. Det er en enormt smart alarm, som har både IP og GSM-interface og som har en lang række avancerede funktionsmuligheder, som f.eks. tilknytning af kamera, op til 8 forskellige modtagere af alarmbesked, mulighed for kommunikation med op til 40 trådløse enheder og sammenkobling via netværkskabel og opsætning via webmodul (hvilket gør det let og intuitivt at opsætte hele ens alarmsystem).

TrueGuard Pro+ alarmpakken kan håndtere videosignaler og fjernstyret via internettet (Eller via den tilhørende app). Du kan f.eks. få tilsendt MMS med billeder fra kameraet, hvis rumføleren registrerer bevægelse. Det kan være en god måde at sikre sig at alarmen er reel og at der ikke er tale om en falsk alarm. Det er det perfekte system for tekniknørden, som ønsker at udnytte alle de avancerede muligheder, f.eks. automatisk uploading af billedemateriale til FTP server.

En anden avanceret funktion er at TrueGuard Pro+ er sikret mod jamming. Det vil sige at sender tyvene et støjende radiosignal, som hindrer den indbyggede mobiltelefon at udsende en alarm, så vil alarmen gå i gang. Det samme sker hvis tyvene prøver at destruere alarmen eller tage strømmen fra den.

I standardpakken får du et alarmpanel med indbygget sirene, strømforsyning, 1 stk. bevægelsesmelder, 1 stk. dør/vinduekontakt og 1 stk. fjernbetjening. Yderligere dele kan tilkøbes efter behov.

TrueGuard Smart GSM
Smart GSM er lillebroen til Pro+. Her kan du indkode op til 6 forskellige numre, som skal alarmeres ved indbrud og du kan opsætte op til 30 trådløse enheder til systemet. Smart GSM fungerer udelukkende via et SIM kort og har altså ikke netværksfunktionen som Pro udgaven har. Den er billigere i indkøb, men ellers fungerer den stort set som Pro+ versionen. Det eneste minus er at der ikke er mulighed for kameratilkobling.

Standardpakken indeholder et alarmpanel med sirene, strømforsyning, 1 stk. bevægelsesmelder, 1 stk. dør/vinduekontakt og 1 stk. fjernbetjening. Yderligere dele kan selvfølgelig tilkøbes.

TrueGuard Smart IP
TrueGuard Smart IP er internetbaseret og styres via din computer, tablet eller smartphone. Alarmen fungerer via internettet og kræver et server-abonnement (Som dog er gratis). Med Smart IP har du mulighed for at få kamera billederne meget hurtigt, da det hele kører online og alarmen kan udsendes til op til 6 modtagere. Ellers er Smart IP funktionsmæssigt som de andre True Guard modeller.

I standardpakken er der alarmpanel med sirene, strømforsyning, 1 stk. bevægelsesmelder, 1 stk. dør/vinduekontakt og 1 stk. fjernbetjening. Man kan selvfølgelig tilkøbe ekstradele efter behov.

Tyverialarm med abonnement

Fordelen ved en tyverialarm med abonnement, er at der er tilkoblet vagtudrykning. Det giver jer den ekstra sikkerhed, f.eks. i områder hvor der ikke er mulighed for nabohjælp. Der findes en del selskaber som er specialiseret i alarmer med abonnement, eksempelvis Falck og G4S.

Privatalarmer med abonnement kan være et ekstremt uigennemskuelige marked. Det flyver med “gode” tilbud på f.eks. gratis oprettelse og lign. De betingelser man accepterer og den månedlige abonnementspris, kan variere rigtig meget, så derfor er det altid en meget god idé at læse “det med småt”. Du bør være opmærksom på eventuel bindingsperiode.

Falck og G4S er som sagt de største på markedet. Vi gennemgår de 2 udbydere og prøver at vise fordele og ulemper ved de enkelte selskaber. Husk at der findes andre selskaber som også tilbyder privatalarmer med vagtservice – f.eks. Verisure. Det er som sagt et marked hvor man skal være ekstremt opmærksom på de betingelser man acceptere, så endnu engang: Læs betingelserne grundigt!

Falck privatalarmer

Vigtigst af alt, det er at Falck har en score på 9.0 på Trustpilot, hvilket betyder at de har enormt glade kunder. Det er et vigtigt kvalitetssignal, som man ikke skal undervurdere.

Der tilbydes en række alarmpakker: Basis, +Foto, +Foto og røg og mulighed for selv at sammensætte sin alarmpakke. Man kan vælge mellem 2 forskellige slags vagtaftaler, nemlig Basis og Plus. Begge aftaler indeholder 24/7 overvågning af ens alarm, opringning ved alarm, batteriudskiftning, statusbeskeder på mobil og styring af alarm via app. Med Basis vagtaftalen der betaler du pr. udrykning, hvorimod med Plus aftalen er udrykning gratis (Medmindre det er falsk alarm).

Der er en bindingsperiode og opsiges aftalen indenfor perioden, så vil der være nedtagningsomkostninger. Læs mere hos Falck privat

G4S privatalarmer

G4S har en god score hos Trustpilot (7.7) – Hvilket er et tegn på en god kundetilfredshed. Dog ikke lige så høj som Falck, men Falck får også rigtig mange positive anmeldelser på deres autohjælp og andre services.

Prisen hos G4S afhænger af 2 ting: Hvilken pakke du vælger og hvilket slags abonnement du vælger. Pakken er selve udstyret, altså Small, Medium og Large (Der kan være specialpakker, f.eks. op til jul) – Afhængigt af hvilken pakke du vælger, der får du alt det nødvendige udstyr. Som hovedregel er Small til lejligheder, Medium er til mindre rækkehuse og villaer og Large er til større villaer. Prisen på installationen forstørres afhængigt af hvor stor en pakke du vælger.

Vagtabonnement kommer i 3 forskellige størrelser, nemlig Total, Reaktion og Forbrug.

  • Total: Det er den fulde pakke, hvor der kommer alt med: Overvågning, reaktion efter aftale, besked ved strømsvigt, krisehjælp, app, reparation, serviceeftersyn af alarm, batteriskifte, vagtudrykning ved alarm, ingen betaling ved falsk alarm og nøgleservice (Hvis du har låst dig ude).
  • Reaktion: Samme som Total, dog med egenbetaling ved falsk alarm og nøgleservice.
  • Forbrug: Her kommer der regning på reparationer og serviceeftersyn, desuden koster en vagtudrykning ved alarm, både ved reel alarm og falsk alarm. Sidst, men ikke mindst, så koster nøgleservice også.

Bemærk at der er bindingsperiode på G4S´s produkter.

Scroll to Top