Kort og godt om søvnproblemer

søvnprobem

Har du det sådan, at du går i seng, falder i søvn og vågner efter 3,5 times tid. Og så kan du bare ikke sove længere? Du sætter dig derfor ind i stuen og kukkelurer. Du vil ikke forstyrre din partner, der sover trygt inde i sengen. Du tænder måske for fjernsynet. Ser en eller anden dårlig film. Og henne omkring en times tid, før du skulle stå op, begynder du at døse. Du lægger dig på sofaen og falder i søvn. Men kun i en time. De andre er oppe, og du bliver selvfølgelig vækket.

Vær opmærksom

Hør lige her: Du er inde i en periode, hvor dit søvnmønster er ved at udvikle sig til alvorlige søvnproblemer. Den der med at sove i samlet 4,5 timer er ikke god. Og det her med at sove en time på sofaen – i en akavet stilling, er heller ikke god.
Det kan godt være, at du egentlig føler dig udhvilet med kun 4,5 timers søvn. Men det er du ikke. Og det skal du have gjort noget ved. Din krop og din hjerne har simpelthen brug for mere hvile – hver dag.

Mit råd til dig

Så jeg vil anbefale, at du besøger en specialist i søvnproblemer. En søvncoach nærmere betegnet! Specialisten kan nemlig hjælpe dig, så du får den søvn du har brug for – og at det bliver en sammenhængende søvn. Ikke sådan brudt op i 3,5 + 1 timer. Det, du skal vide er nemlig, at når du sover, så arbejder din krop for dig. Den restituerer sig. Og bliver det arbejde afbrudt, så kan din hjerne godt snyde dig, så du tror, du er udhvilet. Men din krop kan ikke snyde dig. På et tidspunkt bliver den træt – og du ved ikke, hvornår det sker. Det kan være farligt. Søvncoachen kan få dig til at sørge for, at du overholder nogle simple regler, så du får den søvn, din krop har brug for.

Scroll to Top