Skift til pillefyr

billigste pillefyr på tilbud

Ved at skifte fra oliefyr eller naturgas til et træpillefyr, kan du spare mindst halvdelen på dine varmeudgifter.

Hvad er et træpillefyr?

billigste pillefyr på tilbud

I et pillefyr, også kaldet pilleovn, fyrer man med træpiller og ikke med brænde, gas eller olie. Pillefyret klarer opvarmningen af huset på samme måde som et gas- eller oliefyr.

Pillefyret består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Træpillerne bliver automatisk ført over til brænderen og der er indbygget en blæser, som sørger for luft til forbrændingen. Man fylder typisk fyret op med træpiller en gang om ugen, afhængigt af størrelsen på pillemagasinet.

2 typer pilleovne:

 • Pilleovne til opstilling i stue; evt. bryggers. Disse er p.g.a. et pladsbesparende og smukt ydre og en særdeles støjsvag drift for dem, som synes om den levende ild i stuen.
 • Træpille stokerfyr til større effekter; gerne placeret i bryggers eller udhus.

Bør man skifte til et pillefyr?

Som nævnt tidligere sparer man minimum halvdelen på varmeregningen, fordi træpiller er meget billigere i indkøb i forhold til gas og olie. Og i løbet af typisk 2-4 år er investeringen i pillefyret tjent hjem.

Fordele

 • Træpiller er CO2 neutrale. Det betyder at forbrændingen ikke hjælper til drivhuseffekten og den globale opvarmning. Med andre ord er træpiller det miljørigtige valg.
 • Et pillefyr forurener ikke ret meget, da træpillerne brænder fuldstændigt.
 • Giver samme varme som en gas- eller oliefyr.

Ulemper

 • Der er mere arbejde i en pilleovn end i et gas- eller oliefyr, selvom det ikke er meget.
 • Træpillernes kvalitet varierer meget og nogle gange er der meget smuld i poserne, grundet ukorrekt behandling under pakning og transport. Smuldet brænder ikke særlig godt, og posen holder dermed ikke lige så længe. Så tjek kvaliteten.

Hvad skal man tage højde for?

Hvis du overvejer at udskifte dit gas- eller oliefyr ud med et pillefyr, skal du være opmærksom på at det kræver lidt mere arbejde end et gas- eller oliefyr. Pillefyrets træpillemagasin skal fyldes ca. en gang om ugen, og med jævne mellemrum skal fyret renses for slagger og aske.

Du kan dog mindske mængden af vedligeholdelsesarbejde, hvis du investerer flere penge i pillefyret. De lidt dyrere anlæg har automatiserede rensnings- og påfyldningssystemer.

Hvad er træpiller?

Træpiller er hårdt sammenpresset savsmuld, typisk 6-8 mm i diameter. Råmaterialet kommer fra forskellige kilder, blandt andet fra produktion af træmøbler. Grundet stor efterspørgsel produceres råmaterialet i dag også til formålet.

Træpillerne skal opbevares tørt, da de vil smuldrer hvis de bliver udsat for fugt.

Køb af pilleovn

Der er flere faktorer at tage højde for, når du skal vælge pilleovn. Fx:

 • Støjniveau (alt efter hvor i huset fyret skal placeres)
 • Varmebehov
 • Manuelt eller automatisk
 • Undersøg om fyrrummet opfylder reglerne for brandsikkerhed

Kvalitet og pris

Der er en betydelig forskel i kvaliteten på pillefyr, og du får hvad du betaler for.

Et godt tip er at gå efter et fyr med en høj materialetykkelse. En høj materialetykkelse reducerer risikoen for gennemtæring af kedlen, og forlænger dermed fyrets levetid.

Prisforskelle kan skyldes at nogle leverandører tilbyder reservedelsgaranti i mange år, og det er naturligvis indregnet i salgsprisen.

Billige pillefyr har ofte komponenter af lavere kvalitet, og behovet for reservedele opstår derfor hyppigere. Man kan risikere, at man på et tidspunkt ikke kan købe reservedele til de billige pillefyr. Det vil betyde, at man bliver nødt til at skifte fyret ud efter nogle få år, hvilket for nogle er en ok løsning, hvis man købte fyret billigt i sin tid.

Hvis du vil undgå driftstop og vedligeholdelse, er det et lidt dyrere kvalitetsfyr, du skal ud og investere i. Heldigvis har internettet gjort det nemt at sammenligne priser på pilleovne samt at finde træpillefyr på tilbud. Og ja, du kan også sagtens finde billige træpiller på tilbud hos BV Træpiller DK.

Installation af pillefyr

Et pillefyr kommer i dag samlet og er forholdsvist nemt at installere. Man skal dog være opmærksom på, at et pillefyr, der ikke er installeret korrekt, vil være dyrere i drift, og det kan derfor godt betale sig at få en professionel til at installere det. Han vil også kunne give dig tip til brug og vedligeholdelse. Og så kan du jo få håndværkerfradrag på arbejdslønnen til installationen.

Gode producenter

Der findes en lang række producenter af pillefyr, og de gode af dem har vi listet herunder:

 • Baxi
 • RTB
 • Scotte
 • Blackstar
 • Vølund
 • Woody
 • Passat
 • MGM

Gode pillefyr får du, hvis du vælger et af ovenstående mærker.

OBS: Træpillebrændeovn, træpillefyr, pillefyr, pilleovn, træpilleovn, pillebrændeovn er blot andre ord for pillefyr

Scroll to Top