Selvklæbende folier

man in black jacket and blue denim jeans holding brown wooden stick

Ja, det er jo en måned siden, at vi kom tilbage til sommertid. Vi stillede urene en time frem. Og hvordan huskede vi, at vi skulle stille uret frem fra kl. 03:00 til 04:00? Nemt: Foråret er på vej – og så skal havemøblerne stilles frem. Det sidste har du dog først fået gjort her i sidste uge, da den første forårsmåned egentlig ikke var forår. Men nu, så er det gamle havebord stillet frem. Det står ude på terrassen og ser lidt slidt ud. Sådan lidt trist. Du har overvejet at male det. Give bordet en opfriskning. Det kan jo godt holde endnu et år.

Gider du male?

Men gider du at finde pensler og maling frem? Gider du først at slibe fladen? Egentlig ikke. Er der en anden løsning? Ja, det er der. Du kan fx gøre det, at du sætter et stykke selvklæbende folie på bordpladen. Det kræver ikke så meget tid. Og du kan sagtens købe folie i et flot mønster, så bordpladen bliver pæn. Fx marmormønstret folie. Det eneste, det kræver af dig, er, at du er lidt snild med en hobbykniv, så du kan skære folien præcist, så det passer til bordpladen. Det er en lille operation, som ikke tager lang tid. Og den vil bevirke, at det gamle havebord kommer til at se eksklusivt ud igen.

Folie der er selvklæbende

Men hvor køber du selvklæbende folie i metermål? Og hvilken folie skal du købe? For at finde svar på dine spørgsmål så skal vi lige slå to ting fast: Selvklæbende folie til et havebord skal være i stand til at modstå nedbør. Den dejlige sommer, som vi kommer ind i, vil jo også indeholde regnvejrsdage! Samtidigt skal folien være nem at tage af igen. I bliver måske trætte af marmor-looket på et tidspunkt.

Vinduesfolier

Derfor vil det være bedst, hvis du henvender dig til en forhandler, der også sælger folie til vinduer eller til biler. Dette er nemlig specialiserede forhandlere, der ved alt om, hvordan de forskellige folier fungerer under forskellige forhold. De har erfaringen med materialerne, da de ofte bliver bedt om at hjælpe med monteringen af folie. Fx på vinduer i gadens stueplan, så folk ikke kan se ind i beboernes stuer. Montering af folie er ikke altid så nemt, som i dit tilfælde. Men spørg alligevel forhandleren. Han giver dig sikkert et lille tip, som vil vise sig at være vejen til at få sat folien på bordet – med succes og uden bobler på bordpladen.

Specialbutikken er nok bedst

Du skal derfor ikke gå ind til den første boghandler, som sælger de der klistermærker, som du kan sætte op på væggen inde i børneværelset eller stuen. De er ikke egnede til at dække havebordets plade med, da de ikke er så gode til at modstå nedbør. En forhandler af folie til vinduer, vil kunne forsyne dig med det rigtige produkt. Og ja, de findes. Du skal bare google efter en forhandler. Skriv fx ”Folie til vinduer” i søgefeltet. Kig på forhandlerens site og ring ham derefter op og spørg om alt, hvad du gerne vil vide. Vi kan anbefale https://www.foliekniven.dk/

Scroll to Top