Se rigtigt ud

stor kvinde med blomster

Om du er tyk, høj, stor i skelettet eller der er andre forhold, som bevirker, at du nødigt går på tøjindkøb, så skal du altså ikke fortvivle. Du skal heller ikke gå i hjemmesyet tøj. Eller føle, at du bliver smidt i helvede, når du endelig får bevæget dig ind i en tøjforretning. Der er mange muligheder for, at du også kan få tøj, der passer dig. Det handler bare om, at du skal kende til mulighederne. Måske er du en af dem, der har brug for tøj til store mænd – ikke fordi, du er tyk – måske fordi, du er meget høj. Det kan jo være ret svært at finde tøj til høje mænd. Hvis dine ben er ekstra lange, så er det sjældent, at du finder et par bukser, der er lange nok. Det kan også være svært for dig at finde en skorte, der har ærmer, der er lange nok.

Udbud af stort tøj

Der findes heldigvis mange e-shops, som sælger tøj til store mænd. Og nogle af dem kan tilbyde dig, at du får bukser med ben, som er lange nok til dig. Også selvom du egentlig ikke har brug for en størrelse XXXL. Du er jo i virkeligheden slank. Du kan sagtens passe et par bukser i størrelse XL, bortset fra at buksebenene er for korte. Så det ser helt tosset ud, når du tager dem på. I de specialforretninger, som jeg her taler om, kan du nærmest få skræddersyet dine bukser – uden at du skal betale udgiften til en skrædder. Det samme gælder skjorternes ærmer. Det er jo ikke pænt, at manchetten sidder sådan halvvejs oppe imod albuen. Det kan også være et problem med længden på ryggen. En skjorte skal jo sidde i bukserne. Den skal ikke sidde og kravle op ad ryggen på dig.

Så led på nettet efter specialbutikker, der sælger tøj til store mænd. De vil kunne hjælpe dig, fordi får varer hjem, der er særligt fremstillet til mænd, der ikke er helt almindeligt bygget.

Det kan også godt være, at du er meget tyk. Mange tykke mænd er meget generte og har slet ikke modet til at gå i fysiske forretninger. De vil hellere blive derhjemme og bare gemme sig i en sæk af en stor t-shirt. På et eller andet tidspunkt skal de bare have noget tøj, der ikke ligner sække eller pludderbukser. De vil få mange gode overraskelser, hvis de leder lidt på nettet efter e-shops, der sælger tøj til store mænd.

Brede skuldre?

Måske har du ekstra brede skuldre, og det er altid et problem for dig, når du køber t-shirts, skjorter eller sweatre. Du føler, at du ikke kan bevæge dine arme – fordi skjorten strammer over skuldrene – også selvom du prøver en størrelse XL. Og hvis det er sådan, at du faktisk føler dig tilpas i en størrelse XL, så er ærmerne bare for lange. Helt tosset. Her er det, at en forretning, der sælger tøj til store mænd kan hjælpe dig. De kan forkorte ærmerne og give dig en størrelse XXL, så du føler. at du har frihed til at bevæge dig.

Du kender sikket den der situation, hvor du sidder i tandlægens venteværelse og bladrer i et eller andet farvestrålende blad: National Geographic eller et dameblad. Pludselig falder dine øjne på siderne med denne måneds modetrends. Og du ser, at der særlige referencer til moderigtigt tøj i store størrelser. Der er flotte billeder af buttede damer og tykke mænd, der er smart klædt på. Du får virkelig lyst til at shoppe. Det er sikkert også det, der er meningen med artiklen, du læser. Du skanner hurtigt siderne med de fine billeder. Du registrerer, hvilke butikker det er, du skal besøge, når du skal købe tøj i store størrelser til dig selv.

Sandhedens øjeblik

Så bliver du kaldt ind til tandlægen. Han bedøver din mund, så du ikke kan mærke noget. Fint. Tænderne bliver renset grundigt. Tandlægen tager godt fat. Du kan mærke det i mundvigene. Men efter et kvarters tid bliver du sluppet fri. Og får en aftale med tandlægen om ca. 6 måneder igen. Nu kan du gå. Så du forlader tandlægens klinik og overvejer, om du skal tage ind til centrum for at shoppe – eventuelt i en af de butikker, du lige har læst om, og som sælger tøj i store størrelser.
Du opgiver tanken. Bedøvelsen i munden har ikke fortaget sig endnu. Du føler dig faktisk meget stor. Alt for stor. Og klodset. Har slet ikke lyst til at købe tøj til dig selv. Du vil bare hjem og lade bedøvelsen forsvinde, så du kan komme til at fungere helt normalt igen.

Modetøj i større størrelser

Men du køber altså et dameblad i kiosken. Og du kan se, at du faktisk godt kan lide den nye mode. Du ser dog ikke nogen flotte billeder af tykke, smilende damer, der viser hvordan tøj til store kvinder skal se ud her i efteråret. Det er alle sammen billeder af slanke siv, der bare ser så godt ud i de flotte jakker til kvinder, som er temaet for artiklen. Dit blik fanges af en særlig flot jakke. Den beskrives som kamelfarvet. Lavet af uld. Der er nogle fine detaljer. Lige sådan en jakke, du godt kan lide. Du overvejer, om du mon kan finde sådan en i din størrelse. Heldigvis har du en god hukommelse, så du kan godt huske, hvad det var for nogle butikker, der blev henvist til i tandlægens dameblad. Du vil tage ind til centrum i morgen og se efter jakker til kvinder i de butikker. Måske er du heldig og kan finde en jakke, der ligner den der kamelfarvede. Det kan du jo håbe på. Du ved dog godt, at det er usandsynligt. Tøj til store kvinder i butikkerne er sjældent helt med på de allersidste modetrends. Og hvorfor er det ikke det? Er det butikkens indkøbschefs skyld? Eller er det fordi designerne endnu ikke helt har modet til at lave tøj til store kvinder, som også er helt med fremme på den sidste mode? Du håber, at din tur til centrum i morgen vil vise dig, at du tager fejl. Du kan godt finde tøj til store kvinder, der er helt moderigtigt.

Scroll to Top