Sækkevis af træpiller

a large axe stuck in a pile of wood

I morges ankom to paller med træpiller i sække. De blev leveret til kantstenen uden for din bolig. Tak for det. Du har da også slidt og slæbt hele dagen med at få stablet sækkene op inde i udhuset, så de står tørt og sikkert. Du har brug for rigtigt mange træpiller. I har nemlig et træpillefyr, som varmer hele huset op. Det fungerer for jer – og du er glad for at det ikke er miljømæssigt farligt. Træpiller er jo oftest fremstillet af træspåner fra fx møbelindustrien. Når de brænder, udleder de derfor kun den CO2, som træet optog, da det voksede op ude i skoven eller plantagen.

CO2 regnskabet

Så man kan sige, at CO2 regnskabet går i 0 hjemme hos jer, når det handler om opvarmning af huset. Ok, du har også en brændeovn i stuen. Den er hyggelig. Du anvender oftest træbriketter i den, fordi det ser hyggeligt ud, når der er ild i brændeovnen. Med træbriketterne ser det næsten ud som om det er rigtigt brænde – kløvet træ. Du har da også prøvet at bruge kløvet træ i brændeovnen – men du fandt hurtigt ud af, at kløvet træ kan være svært at brænde, fordi det ikke er tørt nok. Med træbriketter har du ikke det problem. Bare tænd op i brændeovnen og vupti – i løbet af få minutter er der en buldrende ild, og varmen breder sig.

De mange sække med piller

Efter at have båret rigtigt mange sække træpiller ind i udhuset, skulle du så lige hen i garagen for at tjekke, hvor mange træbriketter du har tilbage fra sidste års indkøb. Du kunne se, at I ikke har nok til hele vinterhalvåret og at nogle af pakkerne de opbevares i, var væltet ned. Så du tog dig sammen og fik dem stablet op igen. Der var bare en lille overraskelse – og den var faktisk ikke behagelig. Du så, at en mus har slået sig ned omme bag ved træbriketterne. Øv, den skal du altså af med – musen altså.

Bekæmpelse af skadedyr?

Men hvordan kommer man af med den slags skadedyr? De fleste ville nok sige, at der er brug for en musefælde. Du synes dog, at det er en barbarisk måde at slå dyr ihjel på. At sætte fælder op er du heller ikke glad for. Et eller andet sted har du læste om et middel til bekæmpelse af skadedyr, som  får det til at sove ind. Det er da en mere human måde at slå en mus ihjel på, ikke? Det synes du bestemt. Det er bare så ærgerligt, at du ikke kan huske, hvor du læste om midler imod skadedyr. Dengang havde du heller ikke brug for det. Men nu? Måske var det i en lille brochure, du fandt henne på planteskolen? Har du mod på at tage derhen nu? Egentlig ikke. Du kan godt mærke, at du har lidt ondt i ryggen efter at have flyttet træpiller næsten hele dagen.

Du sætter dig ved din PC for at gå ind på det site, som du vil bestille træbriketter fra. Og hvad ser du der? Du kan få forskellige midler til bekæmpelse af skadedyr. Fedt. Du bestiller.

Scroll to Top