Rekonstruktion efter konkurs

konkurs og udsalg

Vi er inde i en meget trist og kedelig periode – sådan samfundsøkonomisk set. Her er inflation. Her er næsten det, vi kalder for recession. Her er mange virksomheder, store og små, som må indse, at de ikke kan klare de hårde vilkår med stigende energipriser, stigende konkurrence på alle fronter og stigende driftsomkostninger generelt. De må lukke forretningen. Og de må sørge for at få det bedste ud af den proces, der følger efter at de er gået konkurs – se her.

Advokaterne på banen

Der vil nemlig ske det, at der kommer en konkursadvokat. Dette er ofte en advokat, som alle dem, der har noget til gode hos virksomheden, har hyret. Denne advokats job vil være at sikre, at de værdier, der er i den konkursramte virksomhed, kan blive solgt til den højest mulige pris. Konkursadvokaten kan naturligvis ikke altid garantere, at han eller hun kan få den bedst mulige – for den konkursramte – pris for det, der skal sælges. Simpelthen fordi der ikke er tid til at konkursadvokaten kan sætte sig ind i, hvad et parti vintertrøjer med sku-nummer det og det har kostet. Det kommer så at sige lidt på auktion. Og den højestbydende får købet. Færdig. Videre.

Tro nu ikke, at konkursadvokater er dovne og ikke gider at sætte sig ind i værdien af forskellige ting. Det er bare sådan, at det er svært at finde en konkursadvokat, der har tid nok. De har nemlig fået virkeligt meget arbejde her på det sidste.
Konkursadvokater sørger nemlig ikke kun for salget af eventuelle værdier, der må være i en virksomhed, der er ramt af konkurs.

Rekonstruktion af virksomheder

Er der tale om en lidt større virksomhed, så ændrer konkursadvokatens arbejde sig også. Det kan måske være, at virksomheden har underafdelinger i udlandet. Eller selv er en del af en virksomhed, der har hovedsæde i udlandet. Hvordan forholder det sig så? I nogle tilfælde kan der ske det, at konkursadvokaten vil forsøge at lave en rekonstruktion. Og det vil sige, at hele virksomheden genopbygges – sådan på papir – men først efter en grundig undersøgelse af, om der er afdelinger, der kan undværes. Lær hvad en rekonstruktion er her. Kan de undværes og dermed skæres bort fra virksomheden, så formindskes virksomhedens driftsomkostninger. Og det kan måske sikre, at et lån kan betales ud – hvorved en eller flere af kreditorerne bliver glade – og måske trækker deres konkursbegæring væk. Det kan man aldrig vide. Det behøver ikke nødvendigvis at være en afdeling, der skæres væk. Altså en afdeling i udlandet eller et andet sted i landet. Det kan også være internt i selve virksomheden.

Gør det effektivt

Der er ikke nogen grund til at lave dobbelt bogholderi. Så hvorfor have en bogholder siddende fysisk og spidse blyanter, når du kan få den ydelse som bogholdere laver, til meget færre penge ved at bruge en digital platform? Ok, bogholderen skal du selvfølgelig tænke på. Men mon ikke I kan finde et job til ham eller hende, som hun vil være lige så glad for. Måske er der en designer skjult i hende. Skær det fysiske bogholderi væk. Find ud af, hvor der måske mangler arbejdskraft. Og få de der konkursbegæringer på afstand ved at være lidt utraditionel.

Scroll to Top