Lang vej til at blive psykoterapeut

En psykoterapeut tegnet på en vægt

Kender du til den der følelse, der fortæller dig, at du bare kan klare hele verdenen. Her og nu. Der er ingen, der kan skyde dig ned. Du er bare helt deroppe, hvor det kun er dig, det hele handler om. Dine omgivelser og dine kære kan slet ikke nå dig. De forstår dig ikke. De er søde. De siger dog hele tiden til dig, at du skal slappe af. Tage den med ro. Du kan bare ikke tage den med ro. Dit sind er i oprør. Du ved slet ikke, hvad det er, der sker med dig. Du kan bare mærke, at du bliver nødt til at bevæge dig meget mere. Du ved, at du skal ud og løbe – mindst 10 km. Du ved også, at du vækker bekymring hos dine kære. Du kan se det på deres ansigter.

Hyperaktivt gen

Du har sådan et hyperaktivt gen, der får dig til at eksplodere i nogle perioder. Og så i andre perioder, bliver det gen så helt passivt: Du ligger bare hen og er totalt – fuldkomment – doven. Laver intet. Har ikke lyst til noget som helst. Vil helst have, at hele verdenen går væk. Og det er lige præcist det, hele verdenen gør, hvis du ikke får styr på dig selv. Du kan ikke forlange at alle mennesker omkring dig, skal kunne være forstående overfor dig hele tiden.

Brug for en god psykoterapeut

Du bliver derfor nødt til at finde en psykoterapeut i København – tjek Gitte Høj her eller Kalundborg eller, hvor du nu bor. Du vil helt sikkert kunne finde en god psykoterapeut dér. Du skal bare gøre noget ved din tilstand, fordi sådan som du har det lige nu, så lider du. Du er jo usikker. Og dine omgivelser lider. Kan du tillade dig selv at udsætte dem for det? Nej, det kan du ikke – og du vil få det bedre, hvis du finder en god psykoterapeut.

Hvad kræves der af en psykoterapeut i Danmark?

  • For at blive psykoterapeut i Danmark kræves det, at man har en videregående uddannelse inden for psykologi, psykiatri eller anden lignende uddannelse. Derefter skal man have gennemført en efteruddannelse på minimum tre år inden for psykoterapi, som kvalificerer til at udføre psykoterapi.
  • Efteruddannelsen skal være godkendt af Dansk Psykolog Forening eller Dansk Psykiatrisk Selskab, og den skal indeholde teoretisk og praktisk undervisning i psykoterapi samt supervision af den enkeltes praksis. Derudover skal man have gennemført et antal klienttimer, før man kan opnå godkendelse som psykoterapeut.
  • Det er også muligt at tage en uddannelse inden for psykoterapi uden at have en videregående uddannelse inden for psykologi eller psykiatri, men det kræver, at man har en anden relevant uddannelse og har gennemført en godkendt efteruddannelse på minimum fem år.
Scroll to Top