Prag hoteller

Er Prag den smukkeste by i Europa?

Paris har holdt den titel i mange år, men mange siger, at dette middelalderlige sæde for boheme konger er endnu smukkere. Med gamle broer, pastelhuse, Vltava-floden, historiske pladser, tårne ​​og et af verdens største slotte er Prag i vores øjne den smukkeste juvel blandt europæiske byer.

I øvrigt kaldes Prag "Praha" i Tjekkiet og kaldes også byen med de hundrede spir. Der er også mange andre kaldenavne, men min favorit er "hjertet i Europa", fordi det er i Centraleuropa. Sjovt nok er der 4 forskellige byer i USA, der kaldes Prag eller Praha.

Prag er også kendt for et af verdens største udvalg af hoteller med alt fra meget billige hostels til svingende luksus. Her kan du se og bestille værelse hos dem alle ét sted:

Nogle af de smukke broer i Prag - blandt andet Karlsbroen.
Nogle af de smukke broer i Prag - blandt andet Karlsbroen.

Hvornår er det godt at besøge Prag?

Prag er god at besøge hele året rundt, og du kan nyde alle sæsoner. Vintrene er kolde, men byen ser charmerende ud under magien med sne. Forår og efterår er de bedste måneder at besøge byen i, fordi Prag ser meget farverig ud, vejret er ikke for koldt, og byen er ikke ekstremt overfyldt.

Som de fleste af de europæiske byer har Prag en tendens til at blive ekstremt overfyldt i sommermånederne. Dog er juni og september bestemt ikke nær så slemme som juli og august.

Offentlig transport i Prag

Prags metro er godt bygget og vidt forgrenet, og den får dig næsten hvor som helst, du ønsker i byen. Metro-systemet er overhovedet ikke forvirrende, og sandsynligvis behøver du slet ikke bruge nogen anden transportform. Der er kun 3 metrolinjer i Prag - A (grøn), B (gul) og C (rød).

Det bedste er, at du kan få en kombineret billet til metro-tog, sporvogn og endda busser. En 30-minutters billet er til 24 CZK og en 90-minutters billet er for 32 CZK. Du behøver ikke 90 minutter i 90% af tilfældene. En heldagsbillet er til 110, hvilket kun giver mening, hvis du rejser mere end 4 rejser.

Metro-billetmaskinerne i Prag KAN VÆRE forvirrende og vil kun acceptere mønter. Til venstre er de normale billetpriser og til højre er børnepriser. Den første knap er til en 30-minutters tur, og du skal sætte mønter, når du har trykket på knappen, så du kan få din billet.

Spørg, hvis du er i tvivl. Tjekkerne er utroligt søde,venlige og stort set alle taler engelsk.

Cafeer i Prag

Cafe Savoy

Deres morgenmad, frokost og middag er på ganske mange guider, men Cafe Savoy lever op til hypen. Maden er lækker, vinene er ekstremt godt plukket, og kaffe og friskbagte brød og kager er helt fantastiske. Atmosfæren og servicen er også dejlig.

Hvis Cafe Savoy er pakket eller lidt over din tilsigtede prisklasse, kan du prøve Cafe Lounge i nærheden. For en endnu mere autentisk og billigere caféoplevelse, måske vove dig til Zone 2, hvor du finder La Boheme Cafe.

Prags Slot

Prags borg er spektakulær, men stadig lidt af en turistfælde. Den mest behagelige måde at vove sig mod slottet er at starte helt til højre, hvor du stiger op ad en lang sti med en mur med fremragende udsigt over byen tilbage langs floden.

Næsten alt, hvad en normal turist ville nyde er gratis, så spar dine penge ved at springe over de betalte ture og adgang. Godt at vide, ikke?

Den gamle bydel i Prag er vidunderlig, men for bedre priser og en smule indsigt i den daglige tjekkiske kultur, kan du prøve at besøge nogle af stederne uden for din vigtigste turistguide. Der er intet at frygte, da Prag er meget sikker for turister.

Vinohrady og Vrsovice, Karlin og andre områder langs den overraskende store by er værd at tage en tur til, især hvis du har en ekstra dag. Du vil være glad for, at du fik et indblik i Tjekkiet udenfor Prag.

Vandretur

Hvis du kommer fra den gamle bydel, skal du krydse Most Legií (Legions Bridge) og gå mod bakken, som er meget let at se. Du finder en dejlig snoet sti, der fører dig op til de højeste udsigtspunkter. Det er en fantastisk måde at

St. Vitus-katedralen er et kig værd, selv for ateister. Det jødiske kvarter er en meget kraftig påmindelse om historien og rædselshistorier. Mala Strana og den maltesiske plads er et pænt skridt tilbage i tiden, og næsten hvor som helst du kommer, kan du se udsmykkede, smukke bygninger. Der er virkelig noget for enhver smag.

Scroll to Top