Parterapi og lysten

Woman Biting Her Lips

Det er ikke så lang tid siden, at tanken strejfede dig: Du kunne godt bruge noget hjælp til at få parforholdet til at fungere bedre. Du registrerede det, en dag på vej hjem. Du vendte om og kørte en lang tur langs stranden. Bare for at udsætte hjemkomsten lidt. Et stykke op ad strandvejen fandt du det der lille konditori, hvor de også har servering. Du satte dig ved et af bordene, bestilte en kop kaffe og et stykke kage. Lækkert. Sødt og fyldt med creme og blød, sød dej. Ligesom din partner:

Hun er skøn men

Hun er blød og sød og vil gøre alt for dig. Bare ikke det, du allerhelst vil have hende til at gøre: Give helt slip på sig selv, når I har sex. Det er sådan set ikke, fordi jeres forhold kan karakteriseres med manglende sexlyst – se her – fra hendes side. Du kan bare mærke, at hun holder sig selv hårdt i tøjlerne. Øv. Ville det ikke være skønt, hvis hun kunne give totalt slip og bare være med?

Du betaler for kaffen og kagen. Køber et par stykker kage, som bliver sat i en bakke og pakket fint ind. Du kører hjem. I skal tale sammen. I skal tale om parterapi. Du ser ikke andre udveje. I skal hjælpes. Bare have det lille skub videre, så I begge to kan nyde hele livet sammen: Både det kedelige hverdagsliv, det spændende rejseliv, familielivet og sexlivet.

En uddannelse i parterapi

Du må udtænke en måde, som du kan fortælle hende, at parterapi ikke er farligt på. Hun har jo sine tabuer, som hun absolut ikke vil tale om – bl.a. om jeres sexliv. Ikke andres sexliv. Næh, hvis samtalen handler om et par af jeres venner, så er der ikke nogen tvivl om, at hun ved alt om deres sexliv. Hvordan, hun får de saftige detaljer at vide, er en gåde for dig. Er det noget med, at hun på et tidspunkt var ved at tage sådan en parterapi uddannelse, hvor hun har lært nogle tricks til at få folk til røbe deres hemmeligheder for hende? Næppe. Det kan du slet ikke tro på. Ok hun afbrød sin parterapi uddannelse, fordi hun ikke havde lyst til at høre på andre menneskers indrømmelser og beskyldninger imod hinanden. Du lægger tanken fra dig. Du kunne måske introducere din idé om, at I skal i parterapi til hende med at spørge hende lidt ud om dengang, hun var ved at uddanne sig til parterapeut. Måske stille og roligt få hende til at tale om fordelene, hun ser ved parterapi.

Kærlighedens sprog

Du er nået hjem. Kører ind i jeres carport. Låser dig ind, råber ”hej”. Du får svar: ”Herinde”. Hun er inde i stuen. Læser. Du fortæller hende, at du har kage med og spørger, om hun har lyst til et stykke. Det har hun. Du laver kaffe, serverer kagen. Hun smiler til dig, imens hun nyder kagen. I kysser hinanden. Hun er dejlig. Du kan lige dufte det jordbær, hun lige har spist. Hun ved, at du har brugt et af kærlighedens sprog. Og hun svarer igen med intensitet i kysset.

Scroll to Top