Køb en mikrofon

Mikrofon til et band

Du er godt nok lidt nervøs. Du og dit band skal nemlig give jeres første koncert i næste uge. Altså sådan en rigtig live koncert, hvor folk står og kigger på jer, imens I spiller. Derfor skal der øves. Og I skal afprøve de forskellige mikrofoner, I allerede har. Der skal bare være styr på tingene. Intet bliver overladt til tilfældighederne. I har faktisk lidt travlt.

Gal med mikrofonen

Imens I øvede jer, opdagede I, at der er noget galt med en af mikrofonerne. Den vil ligesom ikke gengive lyden godt nok. Det virker som om, at den bare hvisler. Du har undersøgt, om der er noget galt med kablet. Det er der ikke. Du har også skilt mikrofonen ad, for at tjekke, om der er noget galt inden i den. Det er der heller ikke. Det er en gammel mikrofon – og I har brugt den flittigt. Men hvorfor dur den ikke? Du tager den med ned til den forretning, der sælger instrumenter og udstyr til bands. Du vil høre, om der er noget, der kan gøres. Du ved, at i forretningen er der specialister, der kan hjælpe dig. De har stor erfaring og har tidligere hjulpet jer med gode køb. (Og ja, du vil da også efterlade nogle billetter til koncerten – en gave til forretningens personale fra jer – som tak for den hjælp I har fået.)

Hvem har billige mikrofoner?

Du går ind i forretningen. En af de søde kommer dig i møde og spørger om, hvad du har brug for. Du forklarer, at I har problemer med en mikrofon, som I købte hos dem for nogle år siden. Ekspedienten tager mikrofonen i hånden og kigger på den. Nikker. Fortæller dig, at det er en billig mikrofon, som de havde på udsalg for nogle år siden. Den er dynamisk. Han viser dig det nye, store udvalg af mikrofoner, som de sælger nu. De har fået udvidet deres afdeling med salg af mikrofoner, kan du se. I får en snak om forskellen på dynamiske og kondensatormikrofoner. Det var faktisk en lærerig samtale. Du havde sådan set aldrig tænkt på at der er forskel på mikrofoner. Men det er jo klart nu, hvor han har fortalt dig om, hvordan de virker. Der er jo også forskel på guitarer!

Skal det være en trådløs?

Du tænker på højtryk. Skal du købe en ny mikrofon? En kondensatormikrofon. Køb af mikrofon var ikke lige noget, du havde regnet med. Og der er ikke så mange penge at rutte med. Det kunne jo være en trådløs mikrofon som her. Du ringer til bandets øvrige medlemmer. Spørger, om de er med på, at I skillinger sammen til en ny mikrofon, der bedre kan gengive lyden fra guitaren. De er heldigvis med på det. Du køber derfor en kondensatormikrofon. Du giver billetterne til koncerten til ekspedienten. Fortæller at han og hans kollegaer er velkomne. Han kigger på dig. Spørger om mikrofonen skal bruges til koncerten. Det skal den. Han forklarer dig, at så er det bedre, at du køber en dynamisk mikrofon. De er mere alsidige. De kan nemlig anvendes til brug i både i studiet og til koncerter. Du får byttet mikrofonen med det samme.

Scroll to Top