Hvad koster solcelleanlæg?

hvad koster solcelleanlæg

Det helt store spørgsmål er naturligvis: Hvad koster solcelleanlæg? Prisen for et solcelleanlæg på tilbud vil ligge på cirka 40.000 - 50.000 kr. inkl. montering. Som vi kommer nærmere ind på længere nede i artiklen, så betyder størrelsen på solpanelerne også meget for prisen. Jo større et solpanel, jo mere vil det naturligvis koste.

Husk ikke kun at gå efter billige solceller, da pris og kvalitet oftest hænger urokkeligt sammen. Bedst i test solcelleanlæg vil derfor typisk aldrig være blandt de billigste, da de er lavet af de bedste materialer.

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Det store spørgsmål er: Hybrid solcelleanlæg med batteri pris inkl. montering koster fra cirka 90.000 kr. for et 3 - 4 kWh anlæg på tilbud. 3 - 4 kWh er et lille solcelleanlæg, hvorimod de store 6 - 8 kWh solcelleanlæg betegnes som store anlæg. Når man sammenligner størrelsen på solcelleanlæg med batteri, kigger vi altså på lagring af strøm.

Om du skal vælge et lille eller et stort solcellebatteri, afhænger helt og holdent af dit forbrug. Folk med elbiler skal typisk have de lidt større solcellebatterier, da det kræver en del el af oplade en elbil. Bor der mange personer i husstanden, skal der typisk vaskes meget og generelt bruges megen strøm, og disse husstande skal således også have et stort batteri.

Er du hjemme meget af dagtimerne, hvor solen skinnet, og solpanelerne producerer megen strøm, behøver du måske slet ikke et batteri. Kan du bruge strømmen, når den bliver produceret, så er det super genialt.

Montering af solceller på tag

Det mest normale så at sige er, at solcellerne bliver monteret på taget. Hvis du ønsker solceller på tag vil prisen inkl. montering skal du regne med en pris fra cirka 50.000 kr. og op til cirka 175.000 kr.

Det er dog vigtigt, at dit hustag, hvad enten det er tegltag eller paptag, vender rigtigt. Med rigtigt menes der, at taget gerne skal vende mod syd eller vest. Vil du have solcelleanlæg på tag, må der ligeledes heller ikke være skygge. Hvis solens stråler ikke rammer solpanelerne konstant, vil anlægget ikke være fuldt effektivt.

På Bedste-solceller.dk kan udover at få tilbud fra flere forskellige montører, ligeledes se en video med, hvordan montering af solceller på tag foregår. Noget af det første montøren vil kontrollere er, om tagkonstruktionen kan holde til den øgede vægt fra solcelleanlægget.

Et solcelleanlæg vil belaste taget med flere hundrede kilo, så det er vigtigt, at taget kan holde til det. Alt dette vil montøren udregne og sikre sig, inden der bliver installeret solpaneler på dit tag.

Derudover kan du også overveje kombinationen af varmepumpe og solceller, hvilket vi naturligvis også har skrevet en artikel om.

Klimaudspil fra Regeringen

Regeringen er i øvrigt kommet med et nyt klimaudspil, hvor el produceret af vindmøller og solceller på land skal firedobles inden 2030. Det vil sige, at det er en god ide at få udskifte dit gasfyr eller oliefyr nu, for det er ikke sikkert, at det bliver ved med at gå.

Scroll to Top