Humor giver arbejdsglæde

humor på jobbet

Det var tankevækkende. Det var oplysende. Det var faktisk også underholdende. Du er glad. Du er på vej hjem efter at have været til et foredrag om arbejdsglæde med Rune Green. Det var en af dine venner, der trak dig med. Egentlig havde du slet ikke lyst til at bruge en aften på at lytte til en eller anden foredragsholder. Men han formåede at fænge dig. Og du kom da også til at grine et par gange under foredraget. Du indrømmer det gerne: Du er ikke det mest humoristiske menneske. Men her under foredraget fik du øjnene op for, at humor faktisk kan være indgangen til nye vinkler på arbejdet. Humor kan løse konflikter, før de bliver alvorlige. Humor kan bevirke, at medarbejderne møder ind med lyst til at arbejde – også med de kedelige opgaver. Det var et foredrag, der handlede om humor på arbejdspladsen, du hørte.

Relationer i alle størrelser firmaer

Som ejer af en lille virksomhed med kun 14 ansatte har du sådan set aldrig tænkt på det der med gode relationer imellem kollegaer og medarbejdere. Du har ledet og fordelt arbejdet. Du har kæmpet for at nå dertil, hvor du er – og måske glemte du din egen humor undervejs? I hvert tilfælde, så har du fået noget at tænke over i de næste dage: Skal du gøre noget for, at du og dine medarbejdere får en lidt sjovere hverdag på arbejdet. Behøver alt at være så alvorligt? Vil det ikke være rart at høre, at dine ansatte griner og har et godt samarbejde, fordi de har det godt sammen. Og har de det godt? Er de stressede? Du har ikke tænkt på det. Men humor, hørte du, kan faktisk være med til at afhjælpe stress på arbejdspladsen.
Du sender en glad tanke til din ven. Han gjorde godt i at trække dig med til foredraget om humor på arbejdspladsen.

Manglen på humor slider

Du har ikke humor. Og du var bestemt ikke glad for, at din partner trak dig med til et foredrag nede på det lokale bibliotek. Du gad slet ikke. Men din partner insisterede. Fortalte dig, at den foredragsholder, der skulle tale for jer, er meget morsom. Du tog dog med til foredraget. Mest for ikke at skuffe din partner. Men efterhånden som foredraget skred frem, måtte du indrømme at det var et godt foredrag – og ualmindeligt underholdende. Du gjorde dog dit til ikke at vise din partner, at du faktisk morede dig. Man morer sig jo ikke til et foredrag om arbejdsglæde.

Hvad ved de om humor på arbejdet?

Du havde da også en forestilling om, at det ville være sådan en af de der intellektuelle sociologer, der kan vise en masse grafer og tabeller over, hvor meget arbejdsglæde betyder. De laver jo hver især deres egen undersøgelse. De får den publiceret i et eller andet fagblad. Og så er de eksperter. Hvad ved de om hårdt arbejde på en byggeplads? Eller om humor på arbejdspladsen?

Det viste sig dog, at foredragsholderen ikke var en af de intellektuelle. Han var bare en ganske almindelig mand, der kan lide at tale med mennesker, og som altid har beskæftiget sig med dem. Han har iagttaget dem på arbejdspladser, hvor han selv har arbejdet – herunder også byggepladser. Og han har set, at arbejdsglæde er et af fundamenterne for, at vi – som almindelige arbejdende mennesker, har det godt. Det var faktisk spændende at høre det foredrag om arbejdsglæde. Du har sådan set aldrig selv tænkt på det. Men foredragsholderen har ret: Tænker du efter, så har du været mest effektiv på de arbejdspladser, hvor der var humor og arbejdsglæde. Så ja, det var godt, at din partner insisterede – og det var godt, at du lyttede til ham. Du tænker over, hvad du har hørt. Og du er overbevist om, at arbejdsglæden kan komme tilbage på din arbejdsplads, hvis alle hører hans foredrag.

Scroll to Top