Heste kræver det bedste

Din gamle onkel er med jer oppe i Norge. Han kan ikke gå så hurtigt længere. Stokken irriterer ham. Men han har øjne som en ørn. Og han ser alt. Alle de fejl du lavede i første runde. Han fik da også skældt dig hæder og ære fra, fordi du ikke gav hesten friheden til selv at finde sit tempo. Nu har han tilgivet dig. Men du har fået noget at tænke over. Og ja, han har også lovet dig, at han ikke tager med jer næste gang, I skal til mesterskaberne. Om han holder sit løfte, er du slet ikke sikker på.

En mester i heste

Han har jo selv været nordisk mester adskillige gange. De fleste af titlerne har han vundet heroppe i Norge – og ja, han holder af landet og taler norsk, når han er der. Du kan godt forstå det, når han taler om billige stallvinduer og stalldøre. Terminologien er jo den samme, som hvis han talte med danskere. Staldvinduer og stalddøre. Det er ikke så svært at forstå. Men når det handler om piger, kvinder og politik, så går det stærkt – her kan du ikke følge med.

Nu er det jo heller ikke sådan, at din onkel kun taler om damer og politik. Heldigvis. Du får lov til at deltage i samtalerne, der handler om billige hestebokser. Der er faktisk noget at lære. Du har ikke tænkt på det før. Men en ting, som du skal være opmærksom på, når du bygger dine egne billige hestebokse: Længden på væggene. De skal helst være så lange, at en hest, der har lagt sig ned, ikke kan blive fastlåst ved en væg og dermed ikke kan komme op. Den skal have plads til at kunne rulle væk fra væggen.

Gode hestebokse er altafgørende

At din onkel så også begyndte at belære alle ved spisebordet om hvilken strøelse, der er bedst at putte i en billig hesteboks, vil du helst ikke tænke på. Det er en meget individuel sag – både fra hest til hest og fra hesteejer til hesteejer. Nogle heste har brug for et meget tykt underlag i deres boks. Andre vil have det bedst med at hele boksen bliver ryddet hver dag og, at underlaget derfor bliver skiftet hver dag, hvorfor et tyndere lag vil være det bedste.

Nogle ejere er dovne og gider ikke at muge ordentligt. De nøjes med kun at fjerne det fugtige. Andre er hysteriske og sørger for at alt snavs bliver ryddet. Og ja, det er jo ligegyldigt, om det handler om dyre eller billige hestebokse. Der skal bare være rent. Hesten skal være ren. Og ja, nogle ejere er endda så hysteriske, at de rent ud sagt også støvsuger deres hest. Der kan nemlig være rigtig meget støv i strøelsen, der lægges i hestens boks. Som regel er det dog tilstrækkeligt med en god børste, som kan lægges i en kasse, der står under staldvinduet eller ved siden af stalddøren. Andre ejere giver deres heste dækken på i håbet om at kunne undgå støvet, der opstår i hesteboksen. Kun det bedste er godt nok!

Scroll to Top