Ham med god service

God lås fra låsesmeden

Det er ikke nemt at være ung, stærk, studerende og så også skulle tage sig af småting, som din far bad dig om at gøre, da du flyttede til København. Tiden er knap. Der er pres på, når man som førsteårsstuderende skal lære nye mennesker på studiet at kende. Når man skal lære den store by at kende. Og passe et svært studie. Dine forældre valgte at købe en lille lejlighed til dig. Sådan et forældrekøb. De måtte optage et lån, og du måtte love dem, at gøre nogle af de ting, som bare skal være i orden, når man flytter ind i en lejlighed. Så du har brugt tid på at få lejligheden pæn. Der er blevet malet. Der er blevet sat nye køkkenskabe op. Du har fået den indrettet godt. Din far har da også finansieret istandsættelsen af det lille badeværelse. Sådan et københavnertoilet, hvor der er plads til kumme, vask og brus på ca. 1,5 m2. Det har også kostet dine forældre penge.

Låsesmeden med den gode service

Men nu, hvor du endelig er kommet ind i en god rytme med det sociale liv og studierne, så ringer din far og spørger, om du fik fat i den låsesmed i København med den gode service, som han kender. Du har fuldstændigt glemt det. Der har været så mange ting at gøre. Du ved ikke helt, hvad du skal sige til din far. Skal du være ærlig og fortælle ham, at du glemte det? Han vil blive sur på dig. Han vil fortælle dig, at du er uansvarlig. Det eneste, låsesmeden skal gøre, er at sørge for, at du får skiftet låsene ud. De er jo virkeligt gamle. Det kan selv en ukyndig se. Det er slet ikke svært at se, at låsene til lejligheden er fuldstændigt uegnede.

Du har glemt det

Du fortæller din far sandheden: Du har glemt det. Du har haft så travlt. Det er bare sådan en lille detalje, som du har svedt ud. Din far bliver lidt knotten på dig. Fortæller dig, at du skal have fat i den låsesmed i København, som han har efterladt et telefonnummer til. Han fortæller dig, at han forventer, at du får ordnet låsene til lejligheden i løbet af denne uge. Ellers vil der ikke komme et lille ekstra beløb ind på din bankkonto! Når han siger sådan, så ved du, at det er alvor. Og uden det ekstra lille beløb på kontoen, så bliver livet her i storbyen lidt for kedeligt.

I dag sker det

Du lover ham derfor at ringe til låsesmeden i dag. Du kan bare ikke finde den seddel, som din far gav dig, hvorpå telefonnummeret var skrevet. Du sætter dig derfor til din PC-skærm. Åbner Google. Skriver i søgefeltet: ”Låsesmed i København”. Du ringer til den første på listen, du får frem. Spørger om låsesmeden kan komme og lave en udskiftning af gamle låse i en lille lejlighed. Du får at vide, at du lige skal tage nogle billeder af de eksisterende låse og sende dem via mail til låsesmeden. Han vil derefter sende dig en oversigt over sikkerhedslåse, du kan vælge imellem, og så kan I lave en aftale om, at han kommer og skifter de gamle ud med nye. Han kører også på Frederiksberg  og andre områder i København.

Scroll to Top