Guide til massage

Professionel massør på arbejde i København

Hvis du er sportsmenneske, så ved du godt, at du kommer til skade. Det kan simpelthen ikke undgås. Hvor mange sportsskader du vil få i dit liv, kan hverken du eller jeg vide. Og spørger du, så får du et venligt smil. Ingen kan svare på det spørgsmål. Det svarer til at spørge om, hvor mange gange du skal falde af en hest, inden du har lært at ride! Der er ikke noget fornuftigt svar. Men du kan gøre meget for at forhindre sportsskader. Du kan sørge for at lytte til din træner, når han eller hun fortæller dig, at du skal tage den med ro. Du kan også lytte til din massør, der kan mærke, hvis du har et sæt muskler, der er ved at spænde helt op. Du vil blive gjort opmærksom på eventuelle risikoer, du løber, hvis du træner med et sæt muskler, der ikke har fået lov til at hvile.

Lyt til eksperterne

Du har måske allerede haft en sportsskade. Så har du helt sikkert også været i genoptræning. Det kræver jo genoptræning, hvis du skal tilbage til det niveau, du var på, før skaden indtrådte. Og her er det vigtigt, at du lytter til fysioterapeuten, der vil give dig råd og vejledning. Det vil med garanti kunne forhindre dig i, at du får flere skader end nødvendigt, hvis du hører efter, hvad din fysioterapeut siger. Oftest vil han advare dig, inden du starter genoptræningen. Advarslen vil gå på, at du skal væbne dig med tålmodighed. Det var i hvert tilfælde, hvad den fysioterapeut i Valby, som jeg selv har gået hos, fortalte mig. Han sagde det meget direkte: ”Det kan godt være, at du synes, at du er helt tilbage. Det er du bare ikke. Din skade har gjort noget ved din krop, som du ikke er klar over. Derfor skal du give det ekstra tid, så vi sammen kan finde ud af, hvornår du er klar til at vende tilbage til hård træning.”

Min lokale fysioterapeut

Jeg måtte indrømme, at jeg ikke var forberedt på at det ville tage så lang tid at komme tilbage. Men jeg lyttede. Og det er jeg glad for. Fordi min fysioterapeut fra Valby havde ret. Han viste mig flere tilfælde (andre af hans klienter), som ikke var så tålmodige. De vendte tilbage igen og igen med sportsskader, der blev mere og mere alvorlige. Hvorfor? Fordi de ikke hørte efter, når han fortalte dem, at de skulle vente med at træne hårdt igen. Han var naturligvis ked af det på deres vegne. Men også lidt sur på sine klienter. Hvorfor hører de ikke efter? Fordi vi alle har en tendens til at tro, at vi selv ved bedst. Vi ved ikke bedst. Også selv om det er vores egen krop, det handler om. Vi skal derfor lære at stole på specialisterne. Og det kan være meget svært. Men har vi først fundet en specialist, vi kan og tør stole på, så undgår vi altså sportsskader, der bliver værre og værre. Du skal derfor finde din fysioterapeut. Det tager tid. Men når du har fundet én, så er du sikker. De gode af dem har hjemmesider også på engelsk: https://copenhagen-massage.com/

Ondt i ryggen

Det er ret længe siden, at du første gang registrerede, at du har ondt i ryggen. Dengang var det ikke stærke rygsmerter. Det var bare sådan en lille smerte, der mindede dig om, at du har en rygsøjle og rygmuskler. Der gik nogle uger. Smerterne blev lidt kraftigere. Derfor begyndte du at svømme. Du havde nemlig hørt, at svømning er den sundeste form for motion, du kan få. Det er rigtigt. Svømning får alle dine muskler bearbejdet. Mavemuskler, ben- og armmuskler. Rygmusklerne. Svømningen hjalp da også. Der gik adskillige uger, efter at du begyndte at svømme regelmæssigt, før smerten vendte tilbage. Men den kom – desværre – tilbage. Og i ekstra kraftige smerters form. Det var faktisk sådan, at du begyndte at tænke, at det ikke er et problem med musklerne i ryggen. Det måtte være et problem med en ryghvirvel. Du kom til lægen. Du fik taget røgten fotografier af din ryg. Der var ikke nogen brud eller frakturer. Der var intet at spore.

En henvisning

Så du fik en henvisning til en kiropraktor. Han er specialiseret i at diagnosticere den slags problemer. Han fik dig også fotograferet på alle mulige måder – endnu en gang. Han kunne se, at du har nogle muskelsæt i ryggen, der er helt vildt sammenspændte. Dem ville han hjælpe dig med at få løsnet op for. Og det gjorde han. Faktisk ret hurtigt. Men anbefalingen fra hans side var dog, at du ikke bare lod stå til, nu, hvor han havde fået dig smertefri. Han fortalte dig, at nogle mennesker bare har lært at reagere på en bestemt måde. Det kan være meget kostbart og tidskrævende at lære dem at reagere på en anden måde. Det vil kræve hjælp fra en psykolog eller en psykoterapeut.

En professionel massage

Dem er der, som bekendt, mangel på, så hans anbefaling var, at du finder et sted med massage i København, som kan sørge for at du holder musklerne på de bestemte områder ved rygsøjlen bløde og smidige. Dette vil nemlig bidrage til, at dine muskelspændinger ikke bliver kraftige igen. Samtidigt skal du altså også sørge for at få bistand fra en psykolog eller anden terapeut, der kan hjælpe dig over dit psykiske problem, som bevirker, at du spænder i kroppen.

Du er derfor i denne situation: Du leder efter klinikker med massage i København. Du har faktisk udvidet din søgning til også at inkludere klinikker med massage i Valby. Det du nemlig gerne vil være sikker på, er, at du finder en massør, der har forståelse for, at du har et psykisk problem, men som også kan sørge for, at du ikke får de stærke smerter og muskelspændinger tilbage. Du vil nemlig helst undgå at skulle tilbage til kiropraktoren. Ikke fordi han ikke var sød. Han har bare utroligt travlt. Og kan du slippe af med at betale for en massør, så vil du kunne spare en del penge. Du har nemlig set, hvad behandling hos en kiropraktor koster. Og du kan sammenligne med, hvad massage koster. Det kan bestemt betale sig at få massage. På engelsk hedder det også massage.

Scroll to Top