Ergonomi og ADHD

dreng i stol

I er lige flyttet ind i det nye hus. I købte det for et par måneder siden, men inden I kunne flytte ind, så skulle der lige laves nyt køkken og bad. Sådan er det vel for de fleste købere, når de køber et nyt hus. Der er altid plads til forbedringer i det. Men du har besluttet at gå et lille skridt længere. I har nemlig fået så meget plads, at I har to værelser i overskud. De skal indrettes som hjemmekontor og hobbyrum. Hobbyrummet skal udstyres med massevis af hylder og skuffer. Der skal sættes et stort arbejdsbord op. Og naturligvis skal du have købt en rigtig god kontorstol, så det bliver en endnu større nydelse at sidde og nørkle med modelbyggeriet i det.

Kontorstole med sundhed

Hjemmekontoret skal ikke have ligeså mange hylder. Der skal dog placeres et godt hævesænkebord. Og en kontorstol. Det skal være ergonomiske kontorstole, du skal købe. Det har du for længst bestemt. Du er nemlig træt af at sidde på den helt almindelige – næsten stive – kontorstol, som du hidtil har brugt ved hjemmekontoret. Næ. Der skal være rart at sidde. Du arbejder jo ofte hjemmefra. Og du har kunnet mærke, at den stive kontorstol har givet dig nogle spændinger i ryggen, som du helst vil undgå. Især under de lange perioder med lockdown. Samtidigt har du også bestemt, at selvom I nok ikke kommer i lockdown igen, så er det slet ikke nogen skade, at du sørger for, at hjemmekontoret er udstyret med de bedste møbler. Det skal ikke være et billigt hævesænkebord fra en eller anden stor møbelforhandler. Og kontorstolene må altså godt koste lidt mere end, hvad de fleste vil give for sådan en.

Du kigger derfor helt specifikt efter ergonomiske kontorstole på nettet. Og det ser ud som om, at du nemt kan finde dem. Det er bare et spørgsmål om at vælge en af god kvalitet. Og hvad ved du så om ergonomiske kontorstole, så du kan si dem af god kvalitet fra dem af dårlig? Ikke så meget. Så du læser forskellige artikler om ergonomiske kontorstole og finder igen og igen referencer til forskellige gode brands. Du finder et site, hvor de sælger de forskellige brands af ergonomiske kontorstole. Du kan se, at der ikke er de store forskelle i prisen på dem. Der opstår dog et dilemma: Hvilken farve skal polsteret på stolene have. Du kan jo se, at du kan få ergonomiske kontorstole i alle mulige farver. Og det har du slet ikke tænkt på. Du havde en idé om, at det skulle være grå kontorstole, du skulle købe. Men nu ser du, at du kan få en rød, en blå eller en grøn. Det åbner ligesom tankerne for farverne på væggene. Skal de males i skrappe skingrende farver? Nej. De skal forblive hvide. Stolene kan sætte lidt farve ind i rummet. Du vælger to ergonomiske kontorstole. En grøn og en blå. Du tjekker, om de er på lager og køber dem via internettet. De bliver leveret om ca. 3 dage.

Den forsvundne ADHD stol

Flytningen er gået godt. Det var ikke helt så svært som I troede. Jeres dreng har taget det fint. Han er ellers ikke så meget for forandringer i sin tilværelse. Faktisk så hjalp han godt med, da I begyndte at indrette hans værelse. Han har en diagnose med ADHD, så det var noget, I egentlig blev lidt overraskede over. I har fået sat hans skrivebord og hans seng op. Men I kan ikke finde den ADHD stol fra Ergoforma, som I købte til ham sidste år. Den står hverken inde i stuen, hvor de fleste møbler står endnu. Den står heller ikke i et af de andre værelser. Det er lidt af en katastrofe. Det er nemlig ADHD stolen som jeres dreng bruger mest. Han bruger den især, når I laver lektier. Den bevirker nemlig, at han kan koncentrere sig bedre om tal og bogstaver.

Flyttefolkene er allerede på vej til Jylland. Og I kan selvfølgelig – i panikken over den manglende stol – ikke finde telefonnummeret til dem. (Det står ellers tydeligt på den pakketape, de har klistret på nogle af flyttekasserne!)
Du forsøger at huske det. Du har en ret god hukommelse. Men nej, trætheden efter den lange køretur bevirker, at du bare ikke kan huske telefonnummeret. Din dreng spørger om, hvor ADHD stolen er. Du kan ikke svare ham. Du fortæller, at du leder efter den, så han kan få den på plads inde på sit værelse. Du spørger, om han mon vil bruge den gamle gyngestol, som du arvede fra din bedstemor. Det vil han ikke. Han bliver lidt hysterisk. Du forsøger at få ham beroliget.

Den vilde jagt efter stolen

Du løber rundt i huset igen. Er der en af flyttefolkene, der har placeret den et eller andet sted? Nej. Den er og bliver væk. Du får øje på en af flyttekasserne – og ser telefonnummeret til flyttefirmaet, der bragte jeres ting herover. Du ringer op, for at fortælle dem, at I savner en ADHD stol. Damen, som du taler med, beder dig om at beskrive ADHD stolen. Hun aner ikke, hvad det er. Du forklarer, at det er sådan en slags skammel, bare rund i sædet og at den kan vippe lidt frem og tilbage.
Hun lover at ringe dig op, når hun ved noget.

Der går halvanden time. Så får du et opkald. Det er kvinden fra flyttefirmaet. Hun har fundet jeres ADHD stol. Det var flyttefolkene, der glemte at tømme hele flyttebilen, inden de vendte snuden hjem imod Jylland igen. De har haft meget travlt. Men de vil naturligvis bringe ADHD stolen ud til jeres nye bopæl i løbet af i morgen. Du ånder lettet op. Fortæller din dreng, at hans særligt elskede ADHD stol kommer i morgen. Den skulle bare lige ud på en ekstra køretur sammen med flyttefolkene. Din dreng kigger på dig. Du kan se, at han overvejer, om han skal tro på din historie. Du ved dog, at han godt er klar over, at det ikke er helt sandt, hvad du fortalte ham. Han vælger at tro på den.

Scroll to Top