Bedste danske vinduer

Bygning med danske vinduer

Der er ved at komme styr på byggerodet. Det er virkeligt også på tide. I skal jo flytte ind i det nye hus om en måned. Og der er stadig en del, der skal på plads, inden det kan lade sig gøre. I har brugt en formue på at få bygget drømmehuset. Det startede med, at I købte grunden. Derefter sparede I sammen i mange år. (Mange = mindst to år). I fik en god arkitekt til at tegne jeres hus. Sådan med linjer, der viser hvor tykke murene er, og som giver alle mål og detaljer. Han tog sig også af alt det der med papirarbejdet omkring byggetilladelsen. Oven i det, så gav han jer altså god rådgivning omkring miljøvenlighed, lovgivning om installationer og opdæmning for CO2 udledning. Det sidste var sådan set ikke noget, I havde tænkt særligt grundigt over. Jo, I havde en idé om, at jeres hus skulle være energivenligt. Men at der rent faktisk kommer en lovgivning for, hvordan I skal bygge, og hvordan jeres hus vil blive evalueret i forhold til beskyttelsen af miljøet – ja det var I slet ikke klar over. Det var derfor klogt af jer at få en informeret arkitekt med på opgaven.

Vinduer er husets øjne

I har vægtet, at få huset rigtig godt isoleret. Og I har valgt at få installeret energivinduer i huset. I havde sådan set besluttet, at I ville bruge vinduer fra Velfac og Rationel. Men efter at have læst lidt om de nye regler, så besluttede I, at det bedste ville være, hvis I kunne få gode vinduer, der også kan fungere som isolation de hede eller de helt kolde dage. Energivinduer er en type vinduer, der har eksisteret på markedet i nogle år nu. Flere og flere vinduesproducenter er blevet opmærksomme på nye teknologier, der kan anvendes.

De specifikke vinduer har sådan en usynlig membran inde imellem to lag glas, som bevirker at solens stråler enten kastes bort fra huset – på de hede dage – eller får lov til bare at varme glasset – og dermed hjemmet – op. Det er ideelt. Og det er absolut værd at få dem sat ind, hvis du skal have nye vinduer i dit hjem.

Energivinduer

Du burde undersøge, om du kan få energivinduer, hvis du har planlagt sådan et projekt med nye vinduer. Ja faktisk bør du forlange af montøren, som skal levere dine nye vinduer, at han giver dig tilbud på, hvad det vil koste dig at få installeret energivinduer i stedet for almindelige vinduer. Jo, almindelige vinduer er gode nok. Men energivinduer er bedre. Og det er de fordi, du vil kunne spare meget på din varmeregning, fordi de bidrager til bedre udnyttelse af solens stråler – også selvom du ikke kan se solens stråler på en kold og grå vinterdag. Og ja, det kan godt være, at du må vente lidt på, at montøren får de nye vinduer leveret fra den producent, som du vælger, at han skal købe dem fra. Men det gør vel ikke noget. Du har jo alligevel udskudt projektet i lang tid. Så et par ugers ekstra ventetid gør ikke noget.

Købsaftalen er på plads

I har lige skrevet under på købsaftalen. I er glade. Lige nu er I da også ved at fejre købet af jeres nye hus. I sidder på den her hyggelige restaurant og får en god middag med god vin til. Atmosfæren er dejlig. Og I taler naturligvis om jeres køb. Hvad skal der ske i de kommende måneder. Der skal jo bruges en del penge på at lave forbedringer i det gamle hus. Der skal faktisk laves en total renovering. Men I er slet ikke bange for den kommende tid. I skal bare have styr på det hele. Det er et fælles ønske, som I har: Styr på økonomien og dermed også styr på, at håndværkerne ikke snyder jer. I har jo hørt mange historier om leverandører, der har snydt eller presset priserne på deres varer eller ydelser helt op, fordi de kan se, at kunderne har for travlt.

I taler om, hvor lækkert huset kan blive. I taler om det store køkken. Det lækre badeværelse og om alle de små detaljer, som I hver især har lagt mærke til i huset, når I har været henne for at se det. Det er så dejligt at vide, at I er glade og lykkelige over jeres køb. Og det er godt at vide, at I har styr på økonomien.

Vinduesfabrikatet? Hvad vælger vi?

Men, og der en del ’men’ her: Har I fuldkomment styr på hvilke arbejder, der faktisk skal til, når et hus skal renoveres helt fra bunden? Ja, det handler ikke kun om, at der skal lægges et nyt gulv i bryggerset eller køkkenet. Det handler heller ikke om at få sat nye armaturer og toiletkummer op på badeværelserne.

Det handler også om, at der måske er brug for en total udskiftning af vinduer. Alle vinduerne i huset. Vinduesrammerne er jo ofte en kilde, hvorfra kold luft strømmer ind i husene. Og er der utætte vinduer, så er der også et ekstremt forbrug af energi til varme. Det skal I lige være opmærksomme på. Og udskiftning af gamle vinduer kan faktisk blive en ret dyr affære. I skal måske lige tale med en byggekyndig person om det, inden I kaster jer over at lave alle de lækre nye rum inde i huset. Det handler nemlig om, at husets yderskal skal være i orden. Og her vil det være godt, hvis I lige får huset tjekket godt igennem: Isolering af hulmurene? Loftets isolering? Hvilke vinduer sidder i huset lige nu. Måske skal I skifte dem ud med vinduer fra Rationel eller Velfac. Det er populære vinduesproducenter, der har vinduer i mange forskellige mål. Og det er producenter, der er nemme at komme i kontakt med. Når I har fået husets yderste skal renoveret, så kan I begynde på at renovere alle de rum, der har behov for det.

Nej, det, jeg lige har sagt, er ikke altid lige det, vi gerne vil høre, når vi lige har skrevet under på købsaftalen. Men det er viden, som I skal have med jer, inden I kaster mange penge efter renoveringen af huset.

Scroll to Top