Afsted på skiferie

skiferie med barn

Din dårlige samvittighed, over at du har svigtet din søn så mange gange i løbet af de sidste år, skal der altså gøres noget ved. Han er jo ikke længere en lille dreng. Du har fået styr på dit liv efter skilsmissen. Og nu er det på tide, at du får rettet op på alle de svigt, du har udsat ham for. Du vil gerne inddrage ham i dine tanker om, hvad der skete – og hvorfor du bare efterlod ham og hans mor. Du vil gerne sige undskyld til ham. Du vil forsøge at forklare ham, hvorfor du var så svag og ikke havde kræfter til at være der for ham. Du har talt med ham om det. Og han lader til at være parat til at lytte. Det er bare dig, der skal finde ud af, hvornår I skal tale sammen – og så arrangere det.

Hafjell er stedet

Du har også talt med hans mor om det. Hun har fået det godt. Er flyttet sammen med en fyr. De lader til at have det godt. Og ja, du har også fået tilsagn om, at det er ok, hvis jeres søn er hos dig i julen. Men nytåret skal han have lov til at fejre med sine venner. Du har fået en idé: Dengang drengen var helt lille tog I ofte på skiferie. En lille glad familie, der nød at boltre sig på pisterne. Det var oftest en skiferie i Norge, I var på. Og din dreng nød at møde andre børn. Der var altid kammerater oppe i Hafjell, når I var der.

Måske Hafjell i 2023?

Det er måske en god idé, hvis du og din søn tager på sådan en kort skiferie deroppe i julen. Det kunne da være godt at komme lidt på tomandshånd. Få talt om en masse ting, der skete. Få løbet på ski sammen. Din søn er jo god til at stå på ski. Det kan du godt huske. Og du kan også huske første gang, han susede forbi dig ned ad pisten. Det var et syn, du aldrig glemmer. Måske er en skiferie i Hafjell i 2023, lige det, I trænger til, så I kan bygge et godt far-søn forhold op. Du tænker dig om. Skiferie? Skal det være det? Kunne det mon bare være et ophold i et sommerhus? Et sommerhus! Du fnyser. Ikke tale om. Det er for kedeligt at sidde i et sommerhus i julen. Hellere være lidt aktive sammen. Sætte nogle mål for dagen. Konkurrere med hinanden.

Skal du med?

Du ringer til ham. Spørger, om han vil med til Hafjell i julen. Det vil han gerne. Du kan høre, at dit forslag kom lidt bag på ham. Havde han troet, at du bare ville invitere ham hjem til dig selv, og så skulle I bare være der? Åbenbart. Men du kunne faktisk høre, at han smilede, da han sagde at ”Øh, ja, det vil jeg gerne – altså på skiferie i Hafjell med dig”. Du booker et rigtigt lækkert sted deroppe. I skal være der i 4 dage. Du glæder dig allerede. Man kan sige, at hver årstid har sin ferieform, ikke?

Scroll to Top