A-kasse og fagforening

Lad de bedste A-kasser slås om dig!

Vi har gjort det super nemt for dig: Klik herunder, udfyld få oplysninger og lad A-kasserne sende dig de bedste tilbud, de har. Så bliver det ikke nemmere, og du kan spare op til 2.000 kr. årligt!

Har du overvejet din økonomiske situation i tilfælde af arbejdsløshed?

At stå uden hverken a-kasse eller fagforening svarer lidt til at køre på motorvejen med lukkede øjne; Det er meget farligt og meget uklogt! Krisen har dog medført, at rigtig mange har truffet det fornuftige valg og meldt sig ind i en billig a-kasse samt billig fagforening.

Tanken om ikke at kunne forsørge sig selv og sin familie er noget, som langt de fleste ser med stor alvor på; heldigvis! Det tager kun få minutter at blive medlem af en a-kasse, men det giver tryghed langt ud i fremtiden!

Bliv sikret økonomisk for kun 300 kr. /mdr. efter skat

Der er måske nogen, der er af den opfattelse, at det er dyrt at være medlem af en a-kasse og fagforening, men det er det langt fra. De billige a-kasser og fagforeninger, som dem du finder her på siden, koster fra omkring 450 kr. om måneden! Kontingentet er endda fradragsberettiget, så beløbet lander på omkring 300,00 kr. efter skat, og det hele bliver automatisk indberettet til SKAT.

Ved at vælge en af ovenstående a-kasser og fagforeninger kan du faktisk spare helt op til 6.000 kr. årligt i forhold til andre. Det er altså ingen undskyldning, at man ikke kan finde en billig a-kasse eller en billig fagforening, for det har vi allerede gjort for dig 😉

A-kasse

A-kasse, som står for arbejdsløshedskasse, er den instans, som udbetaler dagpenge til dig. Du kan modtage dagpenge i op til 2 år, og du kan få op til 788,00 kroner om dagen, svarende til 17.073,00 kroner om måneden. For at være berettiget til dagpenge skal du have været medlem af en a-kasse i minimum ét år. Derudover skal du kunne dokumentere ét års samlet fuldtidsarbejde med en minimumsløn på 20.620,00 om måneden de seneste 3 år. Ligeledes skal du være tilmeldt jobcenteret og være aktivt jobsøgende samt stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Er den højeste dagpengesats ikke nok til at opretholde din levestandard, har du mulighed for at købe en tillægsforsikring også kaldet lønsikring. En tillægsforsikring giver dig helt op til 36.592,00 ekstra om måneden oven i dagpengesatsen på ca. 17.000,00 kr.

Du kan sagtens nøjes med kun at være medlem af a-kassen uden fagforeningsdelen. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan få juridisk støtte samt rådgivning omkring dine ansættelsesforhold eller ved uberettiget fyring o.l.

Fagforening

Fagforening er en organisation, som på vegne af sine medlemmer bl.a. tegner overenskomster med arbejdsgiveren samt yder rådgivning og juridisk bistand. Rådgivningen samt den juridiske bistand kan være i sager omkring ansættelseskontrakter, løn- og arbejdsvilkår, uberettiget fyring, arbejdsskadesager, jobansøgning, karriererådgivning osv.

I Sådanne sager vil din fagforening gå ind og kigge på om arbejdsgiveren bl.a. lever op til overenskomsten eller om arbejdsgiveren krænker arbejderens rettigheder på anden måde. Er der grundlag for at køre en retssag med krav om erstatning, så tager fagforeningens advokater sig af det. Læs mere om fagforeninger her.

Du kan vælge kun at være medlem af en fagforening uden a-kassen, men du skal være opmærksom på, at du i så fald ikke er berettiget til dagpenge ved arbejdsløshed.

Dagpenge

For at være berettiget til dagpenge, også kaldet understøttelse, skal du være medlem af en arbejdsløshedskasse, kaldet en a-kasse i daglig tale. Derudover skal du være tilmeldt jobcenteret. Du skal have været medlem af en a-kasse i minimum ét år. Du skal kunne dokumentere minimum 52 ugers fuldtidsarbejde inden for de seneste 3 år.

Dagpengeperioden, i dag er det muligt at få dagpenge i 2 år inden for en 3 årig periode. For at optjene en ny dagpengeperiode på 2 år, skal du arbejde mindst 52 uger inden for en 3 årig periode, læs mere her. Tilbage i 1995 var dagpengeperioden på 7 år, og i 1997 blev den sat ned til 4 år, og i 2010 blev den så sat ned til 2 år.

En arbejdsløshedskasse er en privat forening, som bl.a. udbetaler dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. Udover udbetaling af dagpenge udfører a-kassen også lovbestemte opgaver som bl.a. efterløn, jobformidling, indberetning til jobcentrene, vejledningssamtaler m.m.

Der findes 27 statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark med til sammen over 2,1 millioner medlemmer. Da alle a-kasser administrerer de samme statslige regler, er der de samme betingelser for at få dagpenge samt den samme dagpenge ydelse uanset a-kasse. Dagpengesatsen er p.t. 788,00 kr. om dagen, hvilket svarer til ca. 17.000,00 kr. om måneden.

For at blive optaget som medlem en a-kasse, er der nogle grundlæggende, som du skal opfylde. Du skal være mellem 18-65 år – du skal have arbejde som lønmodtager eller som selvstændig – du skal have eller være under en uddannelse, som minimum er på 18 måneders varighed – du aftjener værnepligt. Læs mere her.

Flere og flere danskere vælger heldigvis at blive medlem af en a-kasse, hvilket er meget positivt. Bliver man arbejdsløs, og er man ikke medlem af en a-kasse, så er alternativet kontanthjælp. Du kan maksimalt få 13.700,00 kr. før skat, når du er på kontanthjælp, men der er mange betingelser, der skal opfyldes.

Neden for finder du de 27 arbejdsløshedskasser i Danmark, som udbetaler understøttelse:

 • Akademikernes Arbejdsløshedskasse – AAK
 • Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog
 • ASE
 • Business Danmarks A-kasse
 • Byggefagenes Arbejdsløshedskasse
 • Børne- og Ungdomspædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse (BUPL-A)
 • CA a-kasse
 • DANA, De Selvstændiges A-kasse
 • Danske Lønmodtageres A-kasse
 • Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse
 • El-Fagets Arbejdsløshedskasse
 • Faglig Fælles Arbejdsløshedskasse
 • FOAs A-kasse
 • Frie Funktionærers a-kasse
 • FTF-A
 • Funktionærernes og Servicefagenes Arbejdsløshedskasse
 • Fødevareforbundet NNFs A-kasse
 • HK’s A-kasse
 • IAK
 • Kristelig A-kasse
 • Ledernes A-kasse
 • Lærernes a-kasse
 • Magistrenes Arbejdsløshedskasse
 • Metal A-kasse
 • Min A-kasse
 • Socialpædagogernes A-kasse
 • Teknikernes Arbejdsløshedskasse

Frie Funktionærer

Kåret af Arbejdsdirektoratet til en af landets bedste a-kasser!

Ønsker du et rigere arbejdsliv med økonomisk tryghed? Så meld dig ind i Frie Funktionærer A-kasse og fagforening, hvor du finder nogle af Danmarks billige priser.

For kun 441,00 kr. pr. måned bliver du medlem af Frie Funktionærer A-kasse, og ønsker du ligeledes at blive medlem af deres fagforening, får du det hele for blot 603,00 kr. pr. måned alt i alt. Kontingentet er naturligvis fradragsberettiget, så prisen ender helt nede på omkring 450,00 kr. pr. måned.

Er dine faste udgifter for høje til, at du kan leve af dagpengesatsen på ca. 17.000,00 kr., så har du hos Frie Funktionærer mulighed for at vælge Danmarks billige FLEX lønsikring. Med FLEX lønsikring kan du få dækning på helt op til 32.000,00 kr. ekstra pr. måned i 6 måneder, og du vil dermed kunne opretholde en ganske fornuftig levestandard ved arbejdsløshed.

Frie Funktionærer værner om lønmodtagernes ret til selv at vælge fagforening uanset fagområde. Ligeledes værner de om retten til, at det er medlemmerne, der skal beslutte om en eventuel sag skal tages op mod arbejdsgiveren og ikke kun fagforeningen.

Frie Funktionærer A-kasse og fagforening har omkring 30.000 medlemmer og har eksisteret siden 1961. Frie Funktionærer er upolitisk og bruger derfor pengene på deres medlemmer frem for på støtte af politiske partier.

Ønsker du som medlem at være i centrum og modtage en sublim rådgivning og service, så skal du vælge Frie Funktionærer.

CA A-kasse

CA A-kasse er det perfekte valg for dig, som er uddannet inden for f.eks. ledelse, økonomi, HR, IT, kommunikation, marketing samt andre forretningsrelaterede arbejdsområder. Du kan ligeledes blive medlem af CA, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende eller under uddannelse (gratis).

CA A-kasse har en suverænt høj medlems tilfredshed blandt deres 44.000 medlemmer; faktisk er det den højeste inden for deres branche.

Skulle du blive arbejdsløs, så modtager du via CA dagpengesatsen på de ca. 17.000,00 kr., men derudover har du mulighed for at tegne en attraktiv tillægsforsikring. Med CA tillægsforsikring kan du i op til 12 måneder få hele 30.000,00 kr. ekstra hver måned oven i dine dagpenge. Du har altså mulighed for at få helt op til 47.000,00 kr. pr. måned før skat i 12 måneder.

Hos CA A-kasse bliver der lagt megen vægt på personlig udvikling. Du vil som medlem derfor blive tilbudt gratis coaching, karriererådgivning, kurser i konflikt- og stresshåndtering, foredrag og meget mere. Disse gratis tilbud gælder uanset, om du er i job eller går ledig. Ingen andre a-kasser tilbyder dette! For kun 444,00 kr. pr. måned, altså ca. 300,00 kr. efter skat, får du adgang til disse fordelagtige gratis tilbud.

Ønsker du tryghed, i form af juridisk bistand og rådgivning, har du mulighed for at blive medlem af CA Advokathjælp for blot 50,00 kr. ekstra om måneden (ca. 35,00 kr. efter skat). Dette er et super godt og fordelagtigt alternativ til dig, som er, eller som ønsker at blive medlem af en fagforening på grund af den juridiske tryghed.

ASE

ASE er Danmarks billige a-kasse og fagforening. Hos ASE får du både a-kasse og fagforening for kun 496,00 kr. pr. måned, og beløbet er naturligvis fradragsberettiget (ca. 350,00 kr. efter skat)!

Skulle du gå hen og miste dit arbejde, vil du modtage ca. 17.000,00 kr. før skat om måneden. Vil du få svært ved at opretholde din levestandard med dette beløb, kan du tegne en tillægsforsikring også kaldet for lønsikring gennem ASE. Med lønsikring får du helt op til 24.000,00 kr. ekstra om måneden oven i dagpengene! Læs mere på ASEs hjemmeside.

Hos ASE får du en troværdig og billig a-kasse og fagforening, som arbejder ud fra følgende 4 værdier: Værdiskabende: ASE sætter sine medlemmer i centrum. Professionelle: ASE leverer en kompetent og sublim service. Troværdige: ASE overholder aftaler og er åbne og ærlige. Nærværende: ASE respekterer, at folk er forskellige og behandler alle lige godt.

ASE er en uafhængig a-kasse og fagforening uden religiøse, politiske eller faglige tilhørsforhold. Hos ASE A-kasse er der plads til alle uanset branche og uddannelse, og hvad enten man er selvstændig, lønmodtager eller studerende (gratis).

I en tilfredshedsundersøgelse blandt medlemmerne fik ASE en super flot karakter på 4,23 på 5 skalaen. Så ønsker du en fair og super billig a-kasse, som er der for dig, så vælg ASE A-kasse.

143.000 medlemmer kan ikke tage fejl!

Business Danmark

Business Danmark A-kasse og fagforening er en individualistisk fagforening og a-kasse for folk inden for salg, marketing og rådgivning. Selvstændig erhvervsdrivende samt studerende er naturligvis også meget velkomne, og det er endda gratis for studerende.

Som medlem af Business Danmark A-kasse og fagforening får du professionel juridisk bistand og service uanset hvilken situation, som du befinder dig i. Du kan få hjælp til alt lige fra praktikplads, jobansøgning, CV, pension, løn, kontrakt, arbejdsforhold osv.

Ligeledes får du den økonomiske tryghed ved at være medlem af en moderne a-kasse. Business Danmark A-kasse koster kun 455 kr. pr. måned (ca. 300,00 kr. efter skat), og lige nu får du 3 måneders gratis medlemskab af Business Danmark fagforening. (normalpris 200,00 kr. pr. måned).

Business Danmarks målsætning er at opbygge et velfungerende fællesskab, som kører så gnidningsfrit som muligt, og hvor deres medlemmer får inspireret og styrket deres konkurrenceevne. På den måde behøver medlemmer af Business Danmark kun at koncentrere sig om én ting, nemlig det de er bedst til; At skabe resultater på arbejdet!

Det Faglige Hus

Det Faglige Hus er Danmarks billige fagforening med a-kasse for alle. Du får både a-kasse og fagforeningskontingent for bare 524,00 kr. pr. måned (ca. 360,00 kr. efter skat)!

Det Faglige Hus A-kasse og fagforening har omkring 90.000 medlemmer, og der er plads til alle, hvad enten man er lønmodtager, selvstændig eller studerende – som studerende er det i øvrigt gratis at blive medlem.

En undersøgelse lavet af BrancheIndex Fagforening 2012 viste, at Det Faglige Hus har nogen af de mest loyale medlemmer overhovedet. Ligeledes viste undersøgelsen, at danskerne føler, at de får mest værdi for pengene samt de bedste medlemsfordele og konkurrencedygtige kontingentpriser hos Det Faglige Hus.

I forhold til andre a-kasser og fagforeninger kan du spare helt op til 6.000 kr. i kontingent om året, og samtidig få den samme professionelle og juridiske service og bistand, som hos de dyrere fagforeninger. Det Faglige Hus har ansat en lang række specialister som advokater, jurister, sagsbehandlere osv., som står klar til at give dig en professionel og personlig betjening vedrørende alt omkring din karriere.

Som medlem af det Det Faglige Hus er du sikker på, at dit kontingent ikke bliver brugt på at støtte politiske partier og lignende. Det Faglige Hus er af den holdning, at politik er en privat sag, som ingen skal blande sig.

Bliv medlem af Det Faglige Hus A-kasse og få billige forsikringer samt lønsikring med op til 90% dækning allerede i dag!

min A-kasse

Ønsker du en meget billig og effektiv a-kasse, hvor alle er velkommen uanset branche og uddannelse, så skal du vælge Min A-kasse. Hos Min A-kasse behøver du blot at betale 438,00 kr. pr. måned (ca. 300,00 kr. efter skat) for at få økonomisk tryghed i hverdagen. Er du studerende, er det endda gratis at blive medlem.

I tilfælde af arbejdsløshed vil du kunne få højeste dagpengesats på ca. 17.000,00 kr. pr. måned. Kan du ikke klare dig for dette beløb, kan du tegne en tillægsforsikring eller lønsikring, som sikrer dig helt op til 36.592,00 kr. ekstra pr. måned oven i dagpengene. Med en lønsikring i ryggen kan du ikke andet end at føle dig tryg!

Min A-kasse er en af landets billige a-kasser, men det betyder ikke, at kvaliteten er derefter. Faktisk har arbejdsdirektoratets 3 år i træk kåret Min A-kasse til at have Danmarks mest tilfredse medlemmer.

Siden Min A-kasse blev stiftet i 1914, er der kommet ca. 45.000 medlemmer til fra en lang række brancher. Min A-kasse har klare målsætninger som: altid at sætte den enkelte i centrum – altid at være billig uden at slække på kvaliteten – få flere medlemmer og nye målgrupper.

Hvad er alternativet til en a-kasse?

Skulle uheldet være ude, og du bliver arbejdsløs uden at være tilmeldt en a-kasse, så er alternativet kontanthjælp; Hvilket ikke er nogen spøg!

Du må du hverken eje bolig, bil eller have en formue på mere end 10.000 kroner. Har du en ægtefælle, som tjener penge, vil ægtefællens indtægt blive trukket fra i kontanthjælpen krone for krone.

Størrelsen på kontanthjælpen afhænger af alder samt eventuel forsørgerpligt. Er du over 25 år og har forsørgerpligt, vil du kunne få op til 13.732,00 kroner om måneden før skat. Er du over 25 år uden forsørgerpligt, vil du kunne få op til 10.335,00 kroner om måneden før skat. Er du under 25 år og uden forsørgerpligt, vil du kunne få 6.660,00 kroner om måneden før skat (hvis du er udeboende).

For at kunne modtage kontanthjælp skal du være tilmeldt jobcenteret, samt tage i mod jobtilbud og aktiveringsprojekter, som du vil blive tilbudt af kommunen.

Med dette in mente bør du seriøst overveje at få meldt dig ind i en billig a-kasse allerede i dag! Du behøver end ikke at bruge tid på at lede, vi har allerede samlet markedets gode og billige a-kasser og fagforeninger til dig.

Ansøgning

Se herunder, hvordan du skriver en jobansøgning:

Der er flere detaljer, som er vigtige at få med i din jobansøgning. Banale detaljer kan koste dig dit drømmejob.

 • Det er ikke kun vigtigt at sætte ansøgningen flot op med brevhoved, indledning, CV osv. Der er flere vigtige detaljer, som nemt kan koste dig drømmejobbet.
 • Mail-adresse: Sender du din jobansøgning via e-mail, så sørg for at det er en ”anstændig” mail-adresse. Mange synes sikkert, at det er sjovt at putte et ord som ”chick” eller ”sexy” ind som en del af mail-adressen, men det synes modtageren højst sandsynligt ikke!
 • Fotos: Hvis du vedhæfter et foto af dig selv, så sørg for at se seriøs ud der på.
 • Relevans: Skriv kun det mest relevante i din jobansøgning. Hvis du har en uddannelse eller erhvervserfaring, så skriv om det og lad være med at fylde ansøgningen med en stor smøre omkring dine fritidsinteresser eller dit fritidsjob hos den lokale købmand.
 • Referencer: Referencer er en rigtig god ting, hvis de vel og mærke har noget godt at sige om dig! Oftest vil virksomheden ikke kontakte dine referencer, men lad være med at satse på det!
 • Stavekontrol: Kræver vist ingen forklaring!

Husk at have ovenstående in mente næste gang, du skriver en jobansøgning. Det ville være ærgerligt at miste sit drømmejob på noget, som man selv har kontrol over.

Arbejdsledig – 10 gode råd til hverdagen som arbejdsløs

Som arbejdsløs har man også brug for at strukturere sin hverdag, så ledigheden og ansøgningerne ikke kommer til at fylde for meget. Neden for er der listet 10 gode råd omkring planlægning af dagen som jobsøgende.

 • Lav en to do liste. Med en opgaveliste har du noget at stå op til, så du ved, hvad du skal lave den pågældende dag. En to do liste motiverer til at få opgaverne udført, som måske ellers ville blive udskudt.
 • Sørg for at have faste arbejdstider som f.eks. fra 8.30 til 14.30 og sørg ligeledes for at have faste pauser.
 • Opdel din dag i 2 – en før frokost og en efter frokost. Beslut hvad du gerne vil have nået før frokosten og efter frokosten.
 • Hold et ugemøde med dig selv, hvor du finder konkrete mål for den efterfølgende uge. Disse mål kunne være, hvor mange ansøgninger du vil skrive, hvor meget du vil motionere osv. osv. De private mål er også vigtige i denne sammenhæng.
 • Hvis det er muligt, så skriv jobansøgningerne et andet sted end i dit hjem. I hjemmet skal du holde fri og slappe af.
 • Udnyt din tid og energi optimalt. Netværk kan være rigtig gode steder at finde arbejde.
 • Find en god sparringspartner, som kan holde dig til ilden samt støtte dig og give dig opbakning. Det kan enten være en god ven, kæreste, familiemedlem eller måske en tidligere kollega
 • Motioner eller mediter, så du kan få renset tankerne. En god idé er at skrive ned, hvornår du vil gøre det.
 • Har ud ydet en god solid indsats med jobansøgninger osv., så kan du udnytte din frihed med god samvittighed. Tag evt. en tur i biografen, på museum eller læs en bog.
 • Vær socialt aktiv og kom ud og mød andre mennesker. Du kan hurtigt føle dig alene og trist til mode, hvis du bare sidder derhjemme.

Dette var 10 punkter, som du kan benytte dig af for nemmere at komme igennem en kortere eller længere arbejdsløshedsperiode.

Scroll to Top